≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Idé till företag med kundkort

Vår familj är med i diverse kundklubbar butiker och andra företag har. Poängen är alltid att samla poäng med hjälp av ett kundkort där allt samlas. Det är väl ett sätt att skapa lojalitet så man väljer att handla på Hemköp eller Coop istället för ICA, eller vice versa?

Med jämna mellanrum får vi besked om att det finns en rabattcheck att utnyttja, sällan på några större summor, men ändå lite här och lite där. Hur mycket pengar är bara liggande på liknande ställen? Man kanske kunde göra något bra med dem, tillsammans, enkelt?

Jag loggade nyligen in på vårt Coop-konto och såg att där fanns minsann 75000 poäng som kunde användas istället för att bara samla damm. Där fanns möjligheten att köpa presentkort på andra saker, eller göra om det till en tillgodocheck för nästa köp. Eller plantera träd, köpa bin samt ge bistånd.

Utan att vilja uppfattas som en person som är så rik att jag inte behöver bry mig om pengar kan jag nog ändå säga att vi har så det räcker. Vår vardag står inte och faller med att kunna utnyttja en rabattcheck, och det är såklart väldigt lyxigt.

Här kommer idén

Det jag önskade vore ett system där alla kundklubbar med bonussystem tillsammans kunde erbjuda en knapp, precis som på pantautomater, där man som kund har möjlighet att automatiskt låta insamlade poäng gå till något välgörande för miljön eller andra.

Sen kunde man få en sammanfattning att medlemsskapet i dessa kundklubbar hade under ett år resulterat i si och så många planterade träd, sponsrade bin, katastrofhjälp eller vad det nu skulle kunna finnas för alternativ.

Jag är övertygad om att många mer än gärna skulle automatisera den här typen av ekonomiskt stöd och inte sakna de ihopsparade poängen nämnvärt.

Har du tips om företag som skulle vara intresserade av det här, hör gärna av dig. Jag är nog inte själv någon expert på hur det skulle gå till, men skulle gärna hjälpa på de sätt jag kan.

Känner du någon som håller på med miljö och hållbarhet alternativt kundklubbar får du gärna tipsa om det här. Jag inser såklart att företag tjänar pengar på att ge poäng som inte utnyttjas, men det vore ett enkelt sätt för fler att hjälpa till.

Många bäckar små, och allt det där.

Dela gärna om du tycker det är en bra idé. Tack!

/Stefan

0 comments… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.