≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Snubbelfriare stativ

De flesta blixtstativ och kamerastativ är svarta, kolsvarta, vilket gör att de syns lite dåligt mot mörkt underlag. Sen finns det en fascinerade vana hos många människor att försöka passera förbi saker som kan välta så nära det bara går.

Dessa två sanningar har gjort att jag ofta hör mig själv säga till vuxna människor (i ungefär samma ton som till mina barn) “akta så du inte snubblar på stativet”.

För att minska risken för att dyra saker faller i golvet och att mina kunder kanske skadar sig har jag uppfunnit en sak.

Gör stativen synligare med tejp

Det behövs faktiskt inte så mycket mer än några varv med tejp i någon gräll färg för att folk ska uppfatta det som en sak man ska undvika. Manfrotto och andra kunde gärna sälja det här som dekaler, men till dess går det utmärkt med textiltejp. Finns i olika varselfärger och jag valde orange som blev fint.

Helt plötsligt hör jag mig själv inte alls lika ofta behöva säga till om att folk bör hålla bra avstånd till stativen som balanserar tusentals kronor på toppen. Det sker mer automatiskt numera.

Nästa steg är såklart en LED-slinga med siren och rörelsedetektor, men det får bli ett projekt för senare i år.

Jag kan varmt rekommendera att dekorera den fantasilöst svarta utrustningen som är någon slags standard för fotografer med något mer synligt. Det sparar nog pengar i längden. Och tjat.

/Stefan

0 comments… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.