≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Glöm inte TEST-mappen!

Såhär ser min mappstruktur ut på datorn för varje uppdrag jag gör. Det upplägget har jag använt i väldigt många år, och det underlättar att ha något konsekvent som man hittar i, sparar tid också.

Men det är bara en del av detta jag tänkte tipsa om idag, och det är att spara alla testbilder och sånt på ett ställe. Jag kallar den mappen helt enkelt för ”TEST”.

06-diffusera-kantljus-och-fejkad-gardin-i-ett

Samla till bloggen m.m.

Nästan alla fotograferingar jag gör, oavsett om det är i fotostudio eller på plats hos kund eller ute i naturen inleds med några testbilder. Det är lätt att man kanske vill slänga dem, men gör inte det.

Ska du t ex komma ihåg hur det såg ut när du nästan var klar är de bra att ha. Eller när du vill se hur du ställde upp blixtarna. Eller hur det såg ut innan blixtarna var påslagna?

Det är ju utmärkt material att titta igenom för att komma ihåg och lära sig saker man glömt. Kanske skriva ett blogginlägg om?

Kopiera från mobilen också

Alla Behind the Scenes tar jag inte med mina stora kameror, ofta klämmer man bara av en ful bild med mobilkameran. Sen kopieras den till Dropbox eller den molntjänst du använder.

Släng gärna in dem i TEST-mappen också. Så har du allt samlat. Gör det direkt vid redigeringen så glömmer du det inte.

Mitt arbetsflöde

I det här blogginlägget beskriver jag mitt arbetsflöde från fotografering till leverans, där detta ingår. Jag är dock lite osäker på om jag skriver om just det här tipset, men nu är det gjort.

Hursomhelst, blandade bilder från blandade fotograferingar du har gjort gör ingen glad om du inte hittar dem.

Skapa en mapp som heter ”TEST” och se till att den finns med i varje fotografering du gör. Det kommer spara oändligt med tid om du vill blogga om det sen. Eller så är det bara bra av en massa andra anledningar jag redan nämnt.

/Stefan

0 comments… add one

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.