≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Man får överdriva ibland

Det är lätt att fastna i en stil när det gäller porträtt. Det är ännu lättare att begränsa sig själv när det kommer till redigering av porträtt. Många gånger kanske man försöker gissa vad som kunden blir glad av, och försöker göra det så smidigt som möjligt.

Första gången barn provar något nytt är det sällan succé, sen vill de inte ha annat än sushi när de väl kommit igång.

Samma sak är det med vad jag som fotograf presenterar för mina kunder. Är det alltid korv och pasta brukar de flesta bli hyfsat nöjda, men det kan vara trist i längden för alla parter.

Försök servera något extra ibland

Jag har nog en stil, även om den säkert har utvecklats och förändrats över tiden går den nog att känna igen. Inget direkt extremt som alltid får folk att peka ut mina porträtt i vimlet, men ändå.

Förutom att den stilen är något jag gillar och kan, så är den också en del av varför kunder väljer mig. Det är ju delvis baserat på porträtten de sett som de gjort sitt val. Så helt fel kan det inte vara?

Men, om jag vore kock, vill jag alltid laga samma meny? Vore det inte kul, och smart, och bra för alla parter, om jag smög in något ”oväntat” i matsedeln ibland?

Dra hårdare i reglagen ibland

Jag är hyfsat lagom när det kommer till redigering av porträtt. Retusch är något jag försöker hålla så osynligt som möjligt. Ända kan jag fascineras av extrema porträtt, där det är uppenbart att massvis har gjorts i Photoshop.

Det finns olika sätt att få in jordärtskocka på barnmenyn, smidigaste sättet är att ha med det på olika sätt lite då och då. Samma sak för broccoli, svamp och ingefära. Och mer vågad retusch.

Man kan lätt fastna i att alltid servera falukorv, och dö lite inombords, när man lika lätt kan liva upp det med något oväntat ibland. Rätt var det är kanske menyn har breddats, utvidgats och blivit så otroligt mycket mer intressant?

Egentligen vore det synd att inte försöka ta ut svängarna oftare.

Jag jobbar på det hela tiden, med blandat resultat, men jag försöker i alla fall och det ger något slags resultat. Oftast åt det glada hållet.

/Stefan

0 comments… add one

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.