≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

DIY: Smidigt batterifodral för Profoto A1

En sak jag saknar generellt till mycket av min fotoutrustning är smarta förpackningar, skal, skydd och fodral. Till exempel för batterier till Profoto A1, B1 och B2. Där hade jag gärna velat att man fick med ett enkelt plastlock eller så man kunde skydda kontakterna med.

Visst, de flesta av mina kameraväskor m.m. har avdelare man kan anpassa så var sak har sin plats, men det blir ändå inte exakt. Och jag vill helst inte ha sakerna skavandes mot varandra, rätt var det är kanske något kortsluts eller bara går sönder.

Men, det finns såklart smart förvaring, och passar det inte exakt kan man ofta modda lite för att de ska passa för något annat.

ThinkTank Battery Holder 4 till A1

Det här kom jag faktiskt inte på själv, men minns tyvärr inte vem som jag ska tacka. Sprider det bara vidare istället, för det är både enkel och smidig förvaring av batterier till Profoto A1.

Köp bara en DSLR Battery Holder 4 och hitta en kniv eller sax (säkert ännu bättre med en sån där man sprättar upp sömmar med).

Pilla sedan bort två av sömmarna så att fyra fack för DSLR-batterier blir två större fack.

Vips har du mjuk men skyddande förvaring för dina A1-batterier. Denna lösning borde också passa två radiosändare, typ Air Remote för Profoto, men det har jag inte provat än.

Nu återstår bara att lära mig gjuta i plast så jag kan få till två skal till kontaktsidan på mina B1-batterier.

Har du egna tips på smart förvaring, kanske sånt som inte riktigt var tänkt till just det du använder det till är det ännu roligare.

Skriv gärna en kommentar med någon smart lösning.

/Stefan

0 comments… add one

Leave a Comment

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.