≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Bygg ut din fotoryggsäck

Som fotograf i massvis med år har jag lärt mig en sak, men vägrar konstant tro på det, att det inte finns en väska för alla behov. Trist, men tyvärr sant.

Lösningen blir lätt att köpa fler fotoryggsäckar, kameraväskor, rullväskor, stativväskor etc. Det har jag gjort, men jag drömmer fortfarande om ett system där man bara hänger på det man behöver för uppdraget.

En smidig lösning för att delvis lösa detta problem hittade jag nyss. Nämligen ThinkTanks objektivväskor.

Häng Profoto A1 eller objektiv utanpå

Vad jag egentligen letade efter var ett sätt att bygga ut min Lowepro ProTactic 450 AW som jag använder som standardväska. Tyvärr blir den full rätt fort. Läs mitt test här…

Den rymmer dock det mesta jag behöver för t ex fotografering på evenemang. Om jag inte behöver Profoto B1 eller B2 dvs. Då måste jag ändå ta med en stativväska.

Men den klarar två kamerahus, en 24-70, ett 70-200 och minst ett 50mm eller 85mm plus diverse extra batterier och en laptop.

Om jag verkligen behöver kan jag dra ner på objektiven och få med en Profoto B2 plus ett blixthuvud, men då är det trångt.

Nu när jag alltid har med mig Profoto A1, gärna två stycken, började jag titta på objektivväskor för att se om någon passade bra.

Och visst, ThinkTank Lens Changer 75 Pop Down rymde perfekt en Profoto A1 med väska och allt.

Sätter man fast två stycken på ryggsäcken klarar även kameraväskans inbyggda regnskydd av att sträckas så den täcker i princip allt.

Vips så har jag möjlighet att ha två blixtar enkelt tillgängliga utanpå väskan. Utan att behöva begränsa det som ska vara inuti.

Kan förlängas så den rymmer mer

Pop Down-funktionen gör att man med en listigt sydd dragkedja kan öppna nederdelen och förlänga den. Man kan också välja att ha ett normalstort teleobjektiv istället. Extra smart.

Till råga på allt har dessa objektivväskor egna inbyggda regnskydd. Om man verkligen vill vara på den säkra sidan för svenskt klimat.

En vacker dag kommer någon göra verklighet av min dröm om en modulär fotoryggsäck på ram. Till dess räcker detta långt.

När jag skulle länka till ThinkTanks hemsida stod det att det kommer en ny modell snart. Något jag helt missade. De jag köpte är alltså version 2. Kan vara smart att tänka på, jag vet dock inte vad de har förbättrat i version 3 som länken leder till.

/Stefan

0 comments… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.