≡ Meny
Fotograf Stefan Tell
Porträtt av VD till årsredovisning. Mikael Andreasson, Exploria. Fotograf Stefan Tell

För det mesta när jag fotograferar porträtt av en VD eller styrelsemedlemmar brukar det ske på kontor. Men när Stendörren som är ett fastighetsbolag behövde bilder till deras årsredovisning var det minst lika viktigt att visa upp lokalerna.

Ska man då åka till Exploria som är ett gigantiskt lekland i Norsborg för barn och vuxna, då är det ju roligare med en gokart.

BTS-behind-the-scenes-portratt-go-cart-VD-Profoto-B1-Umbrella-Deep-tva-blixtar

Ljussättning av gokart (och VD)

Jag fick uppdraget via reklambyrån Booming som jag fotograferat åt tidigare, då har det också varit för Stendörren.

Förutom allmäna verksamhetsbilder var uppdraget denna gång att fotografera bilder av deras hyresgäster. Dessa skulle användas i årsredovisningen i anslutning till en presentation och intervju.

Just den här dagen fotograferade vi på två olika platser, och jag ville som vanligt få till så stor variation som möjligt. Med mig tog jag den vanliga uppsättningen blixtar, två stycken Profoto B1.

Lågt i tak går bra om man sitter

Till porträttet ovan använde jag en B1 med ett Deep Umbrella Large White och en frontduk för diffusion. På undervåningen där gokartbanan fanns var takhöjden inget att skryta med. Hade det varit stående porträtt skulle jag nog bli lite ledsen. Det hade nog blivit rätt platt och trist.

Men, ibland har man tur och Explorias VD Mikael Andreasson hämtade glatt en knäpptyst el-gokart som vi placerade på ett bra ställe. Sen fick han sitta där och ringa lite samtal medan jag ställde in ljuset. Huvudljuset fick vara stort och lite från ovan till vänster.

För att han inte helt skulle smälta in i den svarta bakgrunden ställde jag en ren Profoto B1 några meter bakom gokarten. Sen följde en exercis i att få till rätt vinkel.

Utan motljusskydd på objektivet lyckades jag få till lite ljus på frontlinsen så känslan av dis fanns på vissa delar av bilden. Lustigt nog är faktiskt den färdiga bilden i princip helt utan retusch. Lite justeringar i Lightroom för att färdigställas med kurvor i Photoshop.

Jag önskar verkligen att fler kunder ville presentera sin verksamhet lika intressant som Stendörren gör. Då skulle jag kanske få åka till alla möjliga roliga ställen.

0 comments… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.