≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Hanna Elmquist, porträtt av en svensk jazzsångerska

Hanna-Elmquist_jazzsångerska_Stefan-Tell_pressbild

Hanna Elmquist är en svensk jazzsångerska som hörde av sig till mig för nya pressbilder, efter en snabb googling såg jag att det redan fanns en massa fina porträtt, men när har det någonsin skadat med fler?

Huvudsakligen fotograferade vi i fotostudion, där vi ändrade ljussättningen en massa gånger för bra variation, här är en av mina många favoriter som sedan till slut retuscherades till Hanna.

ljussättningsdiagram_Hanna-Elmquist-Profoto-Giant-180_kantljus

Ljussättning för jazzsångerska

Sedan jag köpte min jättestora Profoto Giant 180 har jag lyckats få med den i nästan varje plåtning, och den är fantastisk hela tiden.

Nu var inte Hanna det minsta svår att fotografera, det kändes som vi mest pratade samtidigt som jag flyttade runt saker och ändrade ljuset lite här och lite där.

Just detta porträtt är nog så jag föreställde mig att jag ville använda denna jättestora paraboliska reflektor. Nära och rakt framifrån, jag själv klämde in mig någonstans under/framför med kameran medan Hanna satt där det fanns lite ledig plats.

bakom-kulisserna_Hanna-Elmquist_Profoto-Giant-180-kantljus

Kantljus och vitbalans

”Bakom kulisserna”-bilden ovan är inte helt som det såg ut, det svarta Moltontyget vi har som någon slags gardin var inte där, så bakgrunden var vit, men efter lite felaktig vitbalans i Lightroom och Photoshop blev allt lite kallare istället.

Här hade det såklart varit intressant att se hur bilden hade blivit utan kantljuset som kommer från två ljuskällor med raster från vardera sida bakom henne, (en strip softbox och en beautydish) men då var vi så inne i att hitta poser och fundera på annat att jag glömde bort det. Det är inte hela världen, eftersom det var såhär jag ville ha det, men ibland borde man stänga av blixtar oftare för att se hur det blir.

Hanna har förresten en hemsida (inte uppdaterad än) och en sida på Facebook plus en på Soundcloud om du gillar jazz.

Comments on this entry are closed.