≡ Meny
Fotograf Stefan Tell
porträtt-utomhus-Profoto-B1-OCF-strip-softbox-30x90cm-en-blixt

På uppdrag av Editor Media fotograferade jag Torben Ballegaard, en glad dansk man som jag uppfattade honom. Det var först efteråt när jag frågade Internet vad han har gjort jag förstod att det var rätt mycket. Kanske lika bra att inte veta ibland.

Tidigare vice-VD för LEGO, VD för Bang & Olufsen och sitter nu med i styrelsen för Electrolux, bland annat. Jag fotograferade honom mest för att han har skrivit en bok om styrelsearbete. Missade helt att prata om små, smarta plastbitar vi har överallt hemma och sysselsätter barnen i timmar. Och mig också.

Professionellt-Styrelsearbete_Torben-Ballegaard_fotograf-Stefan-Tell

Fotograferingen till tidningen skedde utanför Grand Hotel i Stockholm, det syns väldigt lite på bilderna får jag erkänna. Anledningen var att det blåste något fruktansvärt mycket.

Vi hade ansträngt oss och fått med Gamla Stan och delar av Södermalm i bakgrunden när blixten nästan blåste iväg (jag hade ändå snott spännremmar kring stativet och fäst allt vid en lyktstolpe), men själva blixten vred sig med softboxen som agerade litet segel.

Skugga, lä, solkatter och motljus

Så jag letade snabbt upp lite skugga och lä, och det fanns lägligt väldigt nära vid museet där de byggde om. En grå plankvägg erbjöd allt vi behövde och solen som ville titta fram bakom kunde lätt undvikas om man knäade lite och vinklade kameran aningens neråt, eller så kunde man få lite fint motljus direkt på frontlinsen om man stod på tå och vinklade kameran rätt.

Solkatter fick vi också på köpet.

porträtt_Torben-Ballegaard_-Stockholm_Stefan-Tell-fotograf

Till den här typen av uppdrag gillar jag att ljussätta med bara en blixt, pga blåsten kändes en OCF softbox 30 x 90 cm som ett bra val, och i skuggan där det var lä funkade det utmärkt, men inte ute mitt i vinden. Kanske att en beautydish hade funkat?

Tio minuter senare var vi klara och min kollega fortsatte med intervjun inne i värmen.

1 comment… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.