≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Porträtt av styrelseproffs, Anna Bernsten

Anna-Bernsten_Professionellt-Styrelsearbete_tidningsomslag-foto-Stefan-Tell

När det fortfarande var varmt ute fick jag i uppdrag av Editor som skriver åt Styrelseakademien att fotografera Anna Bernsten, en kvinna med stor erfarenhet av styrelsearbete.

Jag skulle bidra med porträtt till omslaget och artikeln, så vi bokade en tid och hade tur med vädret med lite väl mycket vind för min smak. Dock inget ett rejält stativ och några remmar kring ett staket kunde råda bot på, plus att ersätta paraply med beautydish såklart.

BTS_porträtt-utomhus-beautydish-Profoto-B1-Manfrotto-420B-räcke

På en innergård bakom hotellet Marriot nära Rålambshovsparken gick vi omkring och letade ljus och vinklar. Efter några misslyckade försök bland cyklar och annat jox drogs vi mot en stor trappa där man med lite arbete kunde få till en hyfsat ren bakgrund.

Det blåste som sagt rätt mycket den dagen, och då är det alltid bra att ha med sig lite snoddar och remmar, stolpar och staket att förankra blixtstativet finns ju lite överallt inne i stan.

Tillsammans med reflekterat ljus från fasaden, lite hårljus från solen själv och en Profoto B1 med beautydish blev det precis så rent och enkelt jag hade tänkt mig. Det svåraste är oftast att hitta en vinkel där man få fritt skottfält mot en ren bakgrund.

Ljussättning med en blixt räcker oftast ganska långt utomhus.

Anna-Bernsten_Professionellt-Styrelseproffs_beautydish-utomhus-1-blixt

Sen är det intressant hur stor skillnad bara lite ändring av kamerans och modellens höjd gör. På bilden ovan står Anna något trappsteg ner och vips blir bakgrunden väldigt rörig och svår att använda på ett tidningsomslag, man vill ju gärna ha lite fria ytor att lägga text på, eller åtminstone jämna färgfält som inte stör texten.

Anna-Bernsten_Professionellt-Styrelsearbete_redaktionellt-porträtt-inomhus

Vi fotograferade också några inomhusporträtt där jag lät det befintliga fönsterljuset förstärkas lite av en beautydish till vänster om kameran för att få lite mer kontrast i bilden.

Nu ska väl tilläggas att jag inte sett det färdiga tidningsomslaget än, men de brukar bli bra. Jag är oftast glad att få träffa intressanta personer och säga åt dem att stå på olika platser medan man lär sig något nytt. Plus att jag får lite frisk luft.

0 comments… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Next post:

Previous post: