≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Steka om gammalt innehåll

Tor Svae, konstnär och vinnare av Svenska Barnboksakademins Eldsjälspris 2014. Fotograf Stefan Tell

Man behöver inte alltid hitta på nytt innehåll till sin blogg för att marknadsföra sig eller hjälpa till med säljarbetet, ibland räcker det, som med matlagning, att ta fram något och steka om det. Bara det inte känns för tjatigt och gärna att det har något som gör att det passar att ta fram just nu.

Som t ex med Tor Svae som precis tilldelats Svenska Barnboksakademins Eldsjälspris 2014. Vad passar bättre än att visa upp ett porträtt av honom jag tog för några år sedan, 2010 tror jag det var?

Det här porträttet av Tor tog jag i min förra studio som jag hade i en källare på Frejgatan. Lågt i tak och väldigt trångt, ändå lyckades jag få till det ibland. Som denna gång. Ljussättningen var väldigt enkel, en blixt och en beautydish.

Läs mer här: Nytt favoritporträtt med beautydish
Eller här: Beautydish-porträtt med en blixt

Att steka om gammalt innehåll har många fördelar jämfört med att bara hitta på nytt, att man sparar tid samtidigt som man håller sitt flöde aktivt är bara en av dem. Men den bästa anledningen är väl att man får möjlighet att visa upp saker man är stolt över en gång till då det finns ett bra skäl till det.

Sen skadar det inte att hjälpa de som följer mig på Facebook och bloggen att hitta gamla guldkorn i en blogg som börjar bli svårhittad och jättestor, nu är det en bra bit över 700 inlägg. Alla kanske inte är värda att steka om, men ibland kan man behöva ta upp något för att väcka tanken att leta runt lite mer.

Det är här som ett bra system för etiketter kommer in, nu gjorde jag precis en för Tor Svae så jag enkelt kan hitta alla inlägg om honom nästa gång jag behöver korslänka till referenser. I det här fallet såg jag att jag inte hade taggat tidigare inlägg med Tor Svae, men i WordPress är det snabbt gjort att söka fram alla inlägg och snabbredigera dem så de får rätt etiketter.

Har du idétorka eller ont om tid, ta fram något från frysen. Funkar alltid.

1 comment… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.