≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Anna Höglund för Alfabeta

Anna Höglund, illustratör m.m. Författarporträtt för Alfabeta Bokförlag, 2014. Fotograf Stefan Tell

Anna Höglund är en bokskapare som jag nu har fotograferat för ganska många bokförlag, senaste var det Alfabeta bokförlag som hörde av sig och behövde pressbilder på henne.

Nu råkade det vara så att jag redan hade författarporträtt från tidigare fotograferingar som inte publicerats och kunde användas. Jag får förfrågningar som denna lite då och då, men oftast har redan liknande bilder använts och kan därför inte säljas vidare. Nu hade jag fotograferat henne så mycket att det fanns oanvända bilder från några miljöer som inte liknade de tidigare att de kan användas av ett annat förlag.

Anna Höglund, pressbilder till Alfabeta Bokförlag. Fotograf Stefan Tell

Den första bilden är fotograferad i hennes ateljé och ljussatt med en batteriblixt utanför fönstret, jag kallade det att byta plats på solen i mitt inlägg om denna fotografering, om du är intresserad av hur den bilden gjordes.

Den andra bilden är ute i trädgården och även där är en Profoto AcuteB 600R med Magnum-reflektor inblandad i ljussättningen.

Vill du kolla igenom alla blogginlägg om Anna Höglund har jag ett arkiv för detta med dessa etiketter. Ett rätt smidigt sätt att hantera innehåll om du frågar mig, speciellt när man vill korslänka till relevanta saker i efterhand.

Jag brukar som sagt inte utnyttja den här möjligheten man har som fotograf, att sälja bilder från samma fotografering till olika kunder, men när bilderna är så pass olika och inte har så mycket mer gemensamt än personen på bilden och kanske miljön känns det ok. Det sparar tid för alla parter och gör att fina bilder som annars bara hade legat och samlat damm på mina hårddiskar används.

Hur kul är det med bilder som inte används?

Tryck gärna Gilla så blir jag glad, eller dela på ditt favoritnätverk. Tack.

0 comments… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.