≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Några bilder i tryck

Trycksak från Kulturrådet, Swedish books for young readers. Uppslag med Anna Höglund och Johanna Lindbäck. Fotograf Stefan Tell

Nyligen fotograferade jag några trycksaker åt grafiska formgivaren Mats Hedman, som jag träffade i Bologna tidigare i år, bland annat en katalog som heter “Swedish books for young readers” där olika upphovsmän presenteras med sina verk.

Rätt ofta fotograferar jag åt företag och organisationer och glömmer bort att be om arkivex av de trycksaker mina bilder används i, det är lite synd. Nu hade jag tur då tre författare och illustratörer jag har fotograferat nyligen fanns med i samma trycksak. Internet i all ära, men det är alltid lika kul att se bilderna i något fysiskt.

Kulturrådet, Swedish books for young readers, Maria-Nygren. Fotograf Stefan Tell

På översta uppslaget syns Anna Höglund till vänster (här är ett blogginlägg med fler bilder av Anna) och till höger står Johanna Lindbäck (några olika blogginlägg med bilder på Johanna finns här). Och sist men inte minst, Maria Nygren som jag fotograferade i studion, ljussatt med en snoot. Tre författarporträtt jag gillar skarpt, i en och samma trycksak.

Det var det jag ville visa upp idag.

0 comments… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.