≡ Meny
Fotograf Stefan Tell
Lisa Moroni, författarporträtt. Fotograf Stefan Tell

Den här bilden kanske känns bekant på något sätt, författarporträtt på Lisa Moroni har jag visat förut och bakgrunden har också varit med från när jag tog några testbilder i studion fast med en kollega som modell. Då kunde jag bara visa testbilderna, men nu kan jag visa allt.

En lustig sak när man tar testbilder, oftast är det jag som står där och ser sur ut, är hur mycket känslan förändras bara man byter ut modellen, hur enkel ljussättningen än är, det har jag nog sagt förut, men så är det.

Här är en bild från bakom kulisserna, vill du läsa hela inlägget fast med en annan som modell finns det här: Ringblixt och grön bakgrund.

Om du inte orkar läsa det längre inlägget är ljussättningen såhär i korthet: beautydish som huvudljus, ringblixt som upplättning från kameran och en blixt på bakgrunden för att skapa ljusfläcken och toningen.

Jag har tidigare skrivit tre blixtar, men det ser ut som om jag har använt en fjärde till hårljus, vet dock inte riktigt var den kan ha varit. Kanske på ett bomstativ?

Comments on this entry are closed.

  • Matias Zakrisson 22 april, 2013, 13:51

    Riktigt snyggt!

  • Stefan Tell 23 april, 2013, 13:03

    Tack, ska använda ringblixten lite flitigare i höst, nu har det inte blivit av att ta fram den på länge.