≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Modellfotografering för sminkföretag

Modellfotografering i fotostudio med professionellt smink. Fotograf Stefan Tell

Här är en liten förhandstitt på ett längre blogginlägg ska ska försöka knåpa ihop när tid finns, med bilder från en modellfotografering jag gjorde i vintras för ett svenskt sminkmärke. Studion var full av smink, stylister, make-up-artister och kunder, så just då såg det allt annat än snyggt ut, men slutresultatet är jag nöjd med.

behind-the-scenes-setup-modellfotografering-smink

Ljussättningen är egentligen inget märkvärdigt, det är sminket och modellen som gör det mesta. 4 blixtar använde jag, två Profoto D1 500 med barndoors genom Chimera diffusionsskärmar för att göra bakgrunden vit och “blöda” in ljus på kanterna kring modellen, och två Profoto 250 Air framifrån.

Ljusformaren på huvudljuset är en vit Profoto Softlight Reflector (beautydish) och upplättning lite snett från vänster är en 150 cm Profoto Softbox Octa.

Retuschen har främst bestått i att ta bort småsaker i Photoshop, huvuddragen hade redan kundens MUA gjort med hjälp av sminket och hårstylisten med håret.

En professionell fotomodell och alla andra som fixade hår och smink gör att mitt jobb som fotograf känns lite som den som bara trycker på en knapp, men det behöver inte vara svårare än så ibland när förberedelserna har varit så bra.

Ett kul jobb på alla sätt även om man kanske stirrar sig lite för blind på detaljer i efterarbetet som jag sällan gör när jag fotograferar annat.

4 comments… add one
 • Claes 27 mars, 2013, 16:01

  Tack Stefan för att du finns!

  Läser mycket gärna dina nbra beskrivningar över dina fotograferingar
  med resultat i toppklass.

  • Stefan Tell 28 mars, 2013, 00:25

   Tack, det var roligt att höra. Ska försöka blogga mer, hör gärna av dig om det är något du undrar över eller om du har önskemål på saker jag ska skriva om.

 • Rebecca 2 april, 2013, 16:25

  Hittade precis hit, måste säga att du har en trevlig sida och foto ovan är riktigt fint porträtt, glädjer mig att det inte är sönderretuschat med! :) Trevlig dag i solskenet! / Rebecca

 • Stefan Tell 3 april, 2013, 00:01

  Tackar, jag försöker att hålla saker från att retuscheras sönder, men just när det gäller smink och modeller är det svårt att hitta lagom grad av “perfekt”. Det blir lätt att man antingen ser varenda liten sak och måste fixa det, eller så blir det plastansikte av allt.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Next post:

Previous post: