≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Testbild på Lasse Nilsen

Lasse Nilsen, testbild från porträttfotografering av komiker. Fotograf Stefan Tell

Lasse Nilsen är en otroligt fysisk och rolig komiker, som jag har fått äran att fotografera ganska många gånger nu. Denna gång var det till pressbilder rent generellt och lite annat jag kan få återkomma till senare.

När man har fotograferat någon tidigare har man lite koll på hur de fungerar framför kameran och kanske mer viktigt, hur deras hy och utseende fungerar med ljussättningen. Eftersom jag hade koll på detta drog jag till med en beautydish och raster, upplättad med ringblixt. Kanske inte den kombinationen jag skulle använda vid en personalfotografering av 100 personer, men helt klart väldigt belönande om man bara har en persons utseende att anpassa sig till.

Lasse Nilsen bakom en ringblixt från Profoto. Fotograf Stefan Tell

Livet som fotograf kan nog inte vara lättare än när man har en person i studion som bjuder så otroligt mycket på sig själv, har en massa idéer, är öppen för ännu mer idéer och förstår instruktioner ner till centimetern. Jag antar att man får koll på sin kropp när man har gått på mim-skola. Kanske alla borde göra?

När vi hade klarat av alla varianter på bildidéer som Lasse hade och några av de jag kompletterade med tyckte jag att vi borde ta en där har ser sådär smart och framgångsrik ut som de bara kan göra i poker-reklam. Då måste man ha en hand i ansiktet och gärna visa upp en klocka (det har jag precis fått smak på, det här med att ha med en klocka i ett porträtt).

Lasse har jag som sagt fotograferat tidigare, dels i porträtt av en läskig mimare, dels porträtt av en radiostyrd robot och dels i gruppbilden med komikerkollegorna i Lobbyn. En kille som gillar att vara framför kameran helt enkelt, och blir bra där.

Apropå händer i ansiktet så är det alltid en kul detalj, men alla kan inte göra något bra av det hela. I den sköna tv-serien “The Trip” pratar skådespelarna om det, och det stämmer verkligen. Vissa gör det alltid, och bra, medan vanliga människor oftast inte använder det på ett vettigt sätt.

Här är förresten några sköna, alternativa personalporträtt med händer i ansiktet. Får se när jag lyckas hitta något företag man kan använda en liknande idé på?

Ã…terkommer senare med ett mer utförligt blogginlägg när jag har mer att visa.

0 comments… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.