≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Bikini-fotografering, första utkastet

Bikini. Klädfotografering i studio, oretuscherad bild. Fotograf Stefan Tell

Igår var det klädfotografering i studion, inget jag gör varje dag, och speciellt inte så lättklätt som det blir med fotografering av en modell med bikini. Den stora skillnaden mot när jag t ex fotograferade kläder åt det svenska klädmärket FvHast är att det var aningens mer hud och aningens mindre textil på varje bild.

Kunden denna gång heter To Die For och är också ett svenskt märke, kolla på deras blogg om du vill se några bilder från bakom kulisserna. Mitt uppdrag var att fotografera produktbilder på modellen Ida som var otroligt lätt att arbeta med, på plats fanns även kunden och en stylist (plus några till som trängdes i min relativt lilla studio). Bilderna kommer att friläggas och retuscheras framöver, så jag gjorde jobbet lite lättare genom att inte ha en helvit bakgrund.

Ljussättningen utgjordes av fyra stycken Profoto D1 (två D1 250 Air och två D1 500) där en var huvudljus, en upplättning och två bakgrundsljus som även fick agera lite sidoljus. Kamera denna gång var nya Nikon D800 och ett 24-70mm/2.8 inzoomad på 70 mm för det mesta.

Ã…terkommer lite senare med ett separat inlägg med mer detaljer om ljussättningen, arbetsflödet och retuschen när allt är levererat och klart.

0 comments… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.