≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Ringblixt, snabbtest med Batman

Orbis ringblixt och Batman/Nosferatu. Fotograf Stefan Tell

Jag har fortfarande inte bestämt mig om jag tycker att en ringblixt från Orbis är något som jag vågar ta med mig på fotouppdrag, men hemma fyller den helt klart en funktion. En kille som notoriskt vägrar att vara med på bild blev genast eld och lågor när min kamera förvandlades till något stort och konstigt.

Orbis ringblixt, test hemma på barn. Fotograf Stefan Tell

Eller så var det Batmandräkten som gjorde honom till en glad fotomodell helt plötsligt, men det känns ju krångligt att behöva ta med en sådan på alla jobb man gör. Ã… andra sidan är det kanske precis det man behöver ibland, för att lätta upp stämningen? Inte Batmandräkten, utan något som gör att kameran inte känns lika jobbig och hotande för de man ska fotografera.

En sak är i alla fall säker, bara med de bilder jag tagit hemma för familjealbumet tycker jag att den har betalat sig. Håller du på med barnfotografering borde det här vara ett givet inköp (bonus; fint ljus i ögonen) Sen är det faktiskt rätt kul.

Eller så köper man den ännu konstigare Roundflash som Jens tipsade om i en kommentar till mitt tidigare inlägg om ringblixtar.

4 comments… add one
 • Torbjörn Lagerwall 22 februari, 2012, 11:04

  Haha! Ja, vad kan det vara som lockar, Orbis ringblixt eller Batmandräkt? Grymma bilder på en grym hjälte. Särskilt fräckt när Batman har rött nagellack! OJ, OJ, vad jag saknar den tiden då killarna var så små att de kunde stå på soffans ryggstöd och ändå inte nå upp i ögonhöjd på en!!! Men kanske kan man prova ringblixt på dem ändå…

 • Jonas 22 februari, 2012, 19:14

  Hur mycket effekt snor en sån där egentligen?

  Du gör mig bra sugen på en Orbis, Roundflashen såg lite lattjo ut den med..

 • Stefan Tell 24 februari, 2012, 01:13

  Han är rätt teknikintresserad, så jag lägger min röst på ringblixten. Batmandräkten kanske bara är varm och mysig?

  Angående effekt vet jag inte riktigt, det är nog litegrann, har inte testat den ute på någon större effekt. Men jämfört med en riktad vanlig kamerablixt är det nog rätt stor skillnad.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.