≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Fotografering av ny kollektion för Fräulein von Hast

Fotografering av vår/sommarkollektion för klädmärket Fräulein von Hast

Nu har jag precis fotograferat en komplettering av vår/sommarkollektionen till klädmärket Fräulein von Hasts webbshop. 74 bilder blev det denna gång, då varje plagg/kombination fotograferas ur fyra olika vinklar (framifrån, sidan, bakifrån och en med pyttelite modellande inblandat).

I min eviga strävan att försöka göra saker enklare på alla sätt använde jag bara två blixtar denna gång, och förvånansvärt nog är resultatet väldigt nära de bilder när jag använde fyra blixtar.

I princip är det samma uppställning jag beskriver i det här blogginlägget från första plåtningen för dem: Så fotograferade jag 325 produktbilder på kläder. Skillnaden är att jag inte behövde något fyllnadsljus från vänster och struntade i att använda en beautydish framför en 150 cm Profoto Softbox Octa då de ändå kommer beskära bilderna så ansiktet/huvudet inte syns.

Enda problemet som uppstod denna gång var att bakgrundspappret tog slut och jag hann inte beställa nytt. Det såg ut på rullen att finnas mer, men det räckte inte riktigt för att täcka golvet fullt ut. Lösningen blev att tejpa ihop två 70×100 cm stora kapa-pannåer och använda som golv. Man ser en liten skarv, men det kommer också beskäras bort då inte heller fötterna ska synas. Så det gick det med, lite jobbigt för modellen som hela tiden trampade igenom med sina klackar, men hon höll balansen bra.

Nu ska de bara retuscheras lätt och skickas till kunden.