≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Businessporträtt med fönsterljus

Pia Gideon, omslagsfoto till Professionellt Styrelsearbete. Fotograf Stefan Tell

Det här är en gammal omslagsbild jag hittade när jag rensade i tidningsarkivet. Fotograferad för kund/medlemstidningen Professionellt Styrelsearbete som ges ut av StyrelseAkademien. På bilden syns styrelseproffset Pia Gideon.

Jag tog även lite andra bilder av henne, också de utan blixt, (fast med reflekterat ljus från Hötorgshusen du kan läsa om i det tidigare inlägget). Det jag gillar med den här bilden är att den nästan är det ultimata i enkelhet, både komposition och ljussättning.

Bilden är tagen på ett kontor i en av Hötorgsskraporna, någon dag i augusti eller september tror jag. Fint väder var det ute, och tiden på dagen gjorde att det inte kom in direkt solljus i konferensrummet vi använde som studio. Eller så blockerades det av en av de andra skraporna.

Ett blankt, nästan vitt, konferensbord gav både lite blänk och reflektioner plus upplättning underifrån, och gardinerna i bakgrunden gav ett mjukt mönster när de var lite lagom oskarpa.

professionellt-styrelsearbete-pia-gideon

Allt som allt var det ungefär så enkelt som en porträttfotografering någonsin kan vara. Stort, mjukt ljus, enkel bakgrund som är lätt att formge kring och en miljö där jag satt på ena sida bordet och hon på den andra.

Det fina i det hela är att nu kommer det förhoppningsvis vara ett par månader med de här förutsättningarna. Visst, det kanske regnar ibland, men det är åtminstone hyfsat ljust ute. Det underlättar ju för en fotograf.

3 comments… add one
 • andreas varro 18 maj, 2011, 15:25

  Snyggt jobbat stefan, en fin kommersiellt porträtt som ändå är ganska personligt.

  • Stefan Tell 20 maj, 2011, 13:15

   Tack, med alla de här förutsättningarna var det rätt svårt att misslyckas. Skönt med omväxling från alla de uppdrag där det är väldigt lätt att misslyckas.

 • Andreas Belanner 27 maj, 2011, 13:38

  Klockrent. Enkelt är bäst. Håller med ovanstående om att det personliga kommer fram bra.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.