≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

58 mil, 9 timmar & ett porträtt


Jag fotograferar mest inom Stockholmsrådet, kanske t om Stockholms innerstad om jag ska vara helt ärlig. De flesta plåtningarna sker antingen i min fotostudio eller på plats hos kunden. Nästan aldrig mer än en tunnelbaneresa bort.

Att åka nästan sextio mil, vara borta nio timmar och komma hem med ett enda porträtt hör verkligen till ovanligheterna. Men kul som omväxling. Och kunden kan vara säker på att porträttet kommer ha samma stil och ljussättning som de övriga. Vilket har sin poäng.

Att släpa runt på en portabel fotostudio med hjälp av taxi eller i tunnelbanan brukar gå alldeles utmärkt, men jag känner hela tiden att det går att ha smartare, mindre och lättare prylar.

Så länge det är fotografering inomhus fungerar det mesta, målet är att försöka hyvla bort ett par kilo på packningen. Standardstativ kan ersättas med ultralätta, kamerastativ behöver inte alltid väga ett ton och mina nya reflexskärmar är betydligt lättare och smidigare än de jag hade förut. Vilket spar på både rygg och axlar.

Mina kompaktblixtar skulle jag såklart kunna komplettera med de lättare Quadra från Elinchrom, men det känns inte så ekonomiskt att ha dubbelt av allt, speciellt inte av blandade märken.

Projekt fotostudiobantning har bara börjat.

2 comments… add one
  • Karin 12 mars, 2011, 10:52

    Låter spännande …blir ju lite nyfiken vad det var för person du porträtterade :-) Tack för svaren på mina frågor. Jag har ju upptäckt nu vilken skatt din blogg är att söka för mig nya kunskaper om studiofotografering eller fotografering rent allmänt. Inspirerande att se alla dina fina porträtt också. Så räkna med besök här från mig :-) Trevlig helg! / Karin

  • Stefan Tell 15 mars, 2011, 00:18

    Ja, det var ingen känd person i alla fall. Vad jag vet.
    Kul att du gillar bloggen, men den börjar bli lite svårnavigerad med så mycket innehåll, jag ska försöka hitta lite sätt med bra genvägar till lämpliga saker.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.