≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Strobox har blivit bättre

strobox-screenshot-website

När det kom en app på Appstore som man kunde göra enkla ljussättningsdiagram direkt i sin iPhone kändes det som en briljant idé i all sin enkelhet. Tyvärr var enkelheten lite för enkel och den blev inte så användbar.

Lite mer, lite bättre

Men, de gav inte upp för det, och vips har de en rätt smart webbplats där alla som vill kan lägga upp sina exempelbilder med tillhörande ljussättningsdiagram (de är t om så generösa att man inte behöver ha gjort dem i Strobox, bara det) tillsammans med information om slutartid, bländare, studioutrustning och blixtar som använts osv. Det bästa är nästan att de har en massa olika inloggningsmöjligheter, via Facebook, Twitter, LinkedIn, Google, OpenID osv.

Hitta bilder ljussatta med beautydish

En annan smart sak är att när man laddar upp bild + ljussättningsdiagram ska man även fylla i uppgifter om hur bilden är ljussatt, dvs om man har använt en softbox eller naturligt ljus, eller bägge. Då blir det lätt att leta upp bilder tagna med den typen av ljusmodifierare man själv har tillgång till för att få inspiration.

Inte perfekt än

Visst, det är långt kvar till dess appen blir lika komplett som t ex Kevin Kerz Photoshop-fil (ladda ner här som zip-fil), men just att de har gjort något slags galleri/community är ju smart. De finns såklart även på Facebook och Twitter för er som vill följa utvecklingen.

Värt ett besök i alla fall, och som app är den fortfarande rätt grovhuggen men har man inte penna eller papper med skadar det inte att ha den.

Comments on this entry are closed.