≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Kitty Crowther i Vimmerby

Stortorget i Vimmerby

Jag har varit i Vimmerby och fotograferat Kitty Crowther för ALMA. Mitt andra besök i den lilla staden i år faktiskt. Förra gången var tidigare i år när de avslöjade vem som vunnit årets ALMA-pris.

Kitty-Crowther-lunch-ALMA-stadshotellet

Tidigare i veckan fotograferade jag Kitty Crowther på Junibacken i Stockholm, sen på Kulturhuset och på måndag blir det workshop med barn på Rum för barn. Sen avslutas pristagarveckan (som faktiskt är lite längre än bara en vecka) med prisutdelning i Konserthuset.

Kitty-Crowther-Vimmerby-ALMA-forelasning

Föreläsningen i Vimmerby var minst lika bra som den på Kulturhuset, om inte ännu bättre. Hon är en otroligt duktig person på scen och växlar mellan att ibland nästan kännas som Eddie Izzard, och ibland den där sköna drottningen i Blackadder. En väldigt intressant kombination.

Kitty-Crowther-ALMA-Vimmerby-SVT

Det sköna med det här uppdraget (en av många saker iofs) är att jag har levererat bilder nästan direkt efter varje fotografering. I vanliga fall ska det göras ett urval, sen funderas, sen väljas, sen retuscheras och efter flera dagar eller veckor, levereras. På tisdag har jag fotograferat klart, och på onsdag är allt klart. Otroligt befriande faktiskt.

Jag har inte klurat ut hur jag ska fixa fler fotouppdrag som detta, men på något sätt ska det gå. Bara det där att kunna få chansen att ta porträtt utspritt under ett par dagar gör att idéer man kom på för sent, eller inte hade tid för första gången, kan man försöka klämma in vid nästa fotografering.

Läs gärna artikeln i Expressen om varför Kitty fick priset.

Comments on this entry are closed.

  • Mattias Thuvander 30 maj, 2010, 01:19

    HDR på första bilden med tanke på att du fått med detaljer i både skuggor och högdagrar?

    Jäkligt snyggt!

    • Stefan Tell 31 maj, 2010, 23:21

      Hej, HDR har jag nog egenligen aldrig provat. Det där är bara fusk-HDR i Lightroom, en bra inställning för himlen (exponerade för att himlen inte skulle frätas ut vid fotograferingen) och sedan en tonad exponeringsjustering som ljusar upp skuggdelen av bilden (undre halvan). Men, det fungerar rätt bra på motiv när färgerna inte måste vara så exakta.