≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Häst som reflexskärm

En vit häst blir en bra reflexskärm för porträtt utomhus i solljus

När jag fotograferar utomhus brukar jag leta efter saker som kan fungera som en reflexskärm vid porträttfotografering. Det brukar oftast bli ett snyggt ljus om det har studsat mot en yta innan det träffar ansiktet. Och med solen i ryggen på den man fotograferar slipper man ofta alltför hårda skuggor. Plus att man automatiskt får kantljus och hårljus i ett svep, som separerar modellen från bakgrunden, förutom skärpedjupet..

Vid en fotografering för bokförlaget Bonnier Carlsen förra året skulle jag fotografera några bokomslag och pressbilder, med och utan hästar, för böcker skrivna av författaren Pia Hagmar.

En tjej fick vara modell och vi hade några olika hästar som skulle vara hästmodeller man bara den här var vit (typ), så det var tur att just denna bild var med en vit häst, för utan den skulle jag inte haft en jättestor reflexskärm ståendes väldigt nära tjejen som gav ett nästan lite magiskt skimmer av ljus i hennes ansikte.

Alltid bra att ha en vit häst om man inte har en fotoassistent, alltså.

3 comments… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.