≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Sökes: Tips om bra barnfotograf

Bra barnfotografer, var hittar man dem?

Bra barnfotografer, var hittar man dem?

Jag får rätt ofta frågor via mail eller telefon om jag fotograferar barn, vilket kanske inte är helt konstigt eftersom jag har gjort det lite då och då de senaste åren. Grejen är bara att det enbart har varit för kompisar eller som ovan/nedan, mitt eget barn.

Det fåniga är att när jag tackar nej och de frågar om jag har några tips på bra barnfotografer i Stockholm så har jag inget bra svar. Visst, jag har väl råkat kolla på någon fotografs hemsida som har haft bra barnbilder, men det är tyvärr inget jag har skrivit upp.

Nu efter att ha blivit rekommenderad av andra så tänkte jag bättra mig och återgälda den tjänsten genom att försöka samla ihop en lista på bra barnfotografer som jag kan rekommendera. Den enda jag kan komma på på rak arm är den som har fotoateljé precis vid Odenplan och jag går förbi rätt ofta, men mer än så kan jag inga.

Själv har jag inga planer på att utöka min verksamhet i den riktningen, det skulle bli för splittrat (ännu mer splittrat?) att kombinera med allt jag redan gör idag.

Så, har ni tips på fotografer i Stockholm som fotograferar barn bra får ni gärna skriva en kommentar (ni får såklart själva vara med på listan om ni sysslar med sånt). Det kan vara allt från fotograferar i hemmamiljö till de som har en bra studio anpassad för barnfotografering.

Visst, många letar säkert på Familjeliv och liknande ställen, men för de som inte gör det och råkar ringa mig kan det vara bra att kunna ge dem några tips.

Så, tipsa på. Tack.

30 comments… add one
 • Sebastian 20 oktober, 2009, 08:15

  Jag vet en fotograf här i stan som är förbaskat duktig.
  http://www.janstorm.se

 • Johan 20 oktober, 2009, 11:19

  Nu kommer det ju dessutom bli ännu fler som hittar dig när de söker på “barnfotograf”. Någon slags omvänd SEO-strategi :)
  Får hoppas att de kan leta sig vidare då.
  På Google ( http://korta.nu/barnfotograf ) får man runt 50 000 träffar så det kan behövas lite rekommendationer. Rejta bjuder på ett helt gäng, http://www.rejta.se/sok/Barnfotografering medan Reco.se bjuder på en…

 • Anna 23 oktober, 2009, 10:04

  Då tar jag tillfället i akt och tipsar om mig själv! :)
  Håller just på att starta upp min firma som just barn/familjefotograf efter att ha “jobbat gratis” åt familj, vänner och bekanta under några år så det vore kanon om du känner att du kan rekommendera mig för några av dina kunder!
  Jag jobbar inte i studio utan föredrar att jobba i en miljö där familjen och barnen känner sig “hemma” och trygga, dvs allt från hemmiljö till skog/strand eller annan plats. Målet med mina bilder är alltid att spegla barnens personlighet och de unika familjebanden som finns inom en familj.

  Hemsidan är på gång och kommer upp inom en snar framtid, kan hålla dig uppdaterad om du vill… :)
  Mvh/Anna Nilsson

 • Helena/Bildbloggerian 28 oktober, 2009, 12:00

  Halloj Stefan! Studio Gimlin på Hornsgatan kan jag tipsa om då. Jag jobbade i flera år för dem i Gävle och Stockholm för en herrans massa år sen. Seriös och mycket kompentent porträttfotostudio. Finns på gimlin.com eller barnfotograf.se.
  Hälsa Lisa och Viggo och tacka för senast :)

 • Mats Risinger 31 oktober, 2009, 13:05

  Passar även jag på att tipsa om oss på Studio Barnfotografen…
  “Alltid Lågpris” Nu även i studio i Vasastan.
  Mer än 20 års erfarenhet av Barnfotografering (bl.a. under åren med varuhusaktiviteter på t.ex. IKEA, Barnens Hus, Babyland, Coop, Kaph Ahl mm. Satsar nu stort på lågpris även i “studio-miljö” till nästan lika låga priser som på varuhus… Även reklam och modeuppdrag till lågpris…
  * End. tidsbokning: 08-640 12 22 eller 070-740 08 30
  Hälsningar
  /Mats

 • Anna 13 november, 2009, 11:29

  Nu har jag nya hemsidan klar så om du vill får du gärna föreslå mig som barnfotograf till de som frågar efter en…
  http://www.subclip.se

  (sidan uppdateras ständigt så titta gärna in lite då och då :) )

 • Tina Jarpe 16 november, 2009, 15:36

  Hej,

  Jag får väl ta och rekommendera mig själv här då, Tina Jarpe 31år. Jobbar sen 4år tillbaka bl.a. som skolfotograf 4-5mån om året och framförallt då på förskolor. Är idag en av de bästa fotograferna på det företag jag jobbar för och detta blir man bl,a genom mycket glädje, tålamod och tillit.

  Är väldigt duktig med barn (7st syskon och det yngsta är 23år yngre än mig), har lätt för att få dem att känna sig trygga. Gillar att få barn som vuxna att skratta och le samtidigt som jag är både snabb och bra på att fånga D:et av varje barn/människa. Ja mycket kan skrivas men nog om glada mig. Vill du som skrivit inlägget eller någon annan se bilder jag tagit får ni gärna surfa in på min hemsida. http://www.fotografentina.se

  Häls. Tina Jarpe

 • Anna 20 november, 2009, 16:17

  Halloj, vi är två fotografer som har fotat barn i vår ateljé i Täby i några år nu. Det tycker vi är superskoj och vi vill gärna finnas med på din tipslista. Hör gärna av dig/er vid frågor. Bildexempel och mer information hittar ni på vår hemsida http://www.palmqvist-edlind.se ta gärna en titt där. Mvh Anna och Sofia

 • Stefan Tell 20 november, 2009, 16:49

  Tack för alla tips hittills, alltid bra att kunna rekommendera andra när man behöver säga nej.

 • Bee Thalin 27 november, 2009, 15:37

  Hej!
  Jag rekommenderar gärna mig själv till er som behöver en barnfotograf. Jag fotograferar också djur av alla de slag;) För mig är det viktigt att känslan finns i bilden. Jag lägger ner min själ i bilderna vill att bilderna ska spegla lek och bus såväl som mys och gos. Jag finns i Stockholmstrakten. Välkommen in!
  //Bee

 • Fotograf OzDeleau 16 december, 2009, 20:14

  Hej!

  Kul att du gått förbi och uppmärksammat min ateljé vid Odenplan! Jag fotar flera hundra goa kids varje år vilket är jättekul! speciellt när man får höra att tex hela mammagruppen varit förbi :-)
  Jag finns på Karlbergsvägen 22 vid Odenplan, nås på 073-533 80 30 / 08-31 25 30 eller via mail fotograf@ozdeleau.com
  babyfoto från 350:-
  / Ã…sa

 • Danne (@dcarlbom) 2 januari, 2010, 10:34

  Hej Stefan,

  Jag har precis börjat slå mig in på denna marknad och kommer att specialisera mig på “hemma-hos-foto” hos familjer i Solna och Sundbyberg där jag kommer att ta bilder på deras barn med hjälp av min portabla studio.

  Så skulle du behöva tips om någon i dessa krokar så är du mer än välkommen att hänvisa dem till min sida för mer information (som kommer upp inom kort, då det skrivs för fullt just nu).

  Mvh
  Danne

 • Martina 4 januari, 2010, 15:51

  Eszter Simone är en jätte duktig fotograf i Stockholm som tar underbara barn bilder! http://www.simone.se
  Hon tar även gravid foton så där kan man verkligen följa barnet hela vägen!
  Mvh Martina

 • BildKär Fotograf Karin Skog 25 januari, 2010, 22:34

  Hej!

  BildKär är företaget som älskar att fotografera barn och gör det med stor framgång i vår studio på Lidingö! Kolla gärna in vår hemsida och blogg för där har vi massor av färgglad och härliga bilder att se på.
  Där hittar du även vår prislista.

  http://www.bildkar.se

  Hälsningar Fotograf Karin

 • Nicole 2 februari, 2010, 18:44

  Jag har fotat barn och har fått höra att jag är ganska bra. Jag gör det dock utomhus.

 • Jonas Elofsson 9 februari, 2010, 01:22

  Hej!

  Jag är barnfotograf i Trångsund-Skogås i södra Stockholm. Jag fotar gärna i min studio i Trångsund, hos Er eller på annan plats. Jag gör även en del skolfotograferingar i förskolor och skolor.

  Se http://www.jonaselofsson.com/

  Mvh,
  Jonas

 • Studio 84 13 maj, 2010, 22:34

  Tjena, Har en fotostudio i stockholmsområdet där ja fotar mycket barn just nu och även mycket annat. Och ja har fotograferingar överallt, utomhus, i studio och på andra platser.

  Mvh//Jens Tolonen

  http://www.studio84.se
  http://www.dekuteru.blogg.se

 • P.O Bejsjö 21 september, 2010, 09:09

  Fotograf P.O Bejsjö med fotograferna Matilda och Daniella fotograferar barn sedan början av 90-talet i två ateljéer, Solna och Hägersten. Medlem i Den Svenska Porträttklubben (DSP) som erbjuder babyfotografering utan extra kostnad i åldern 0-6 månader!

  • Stefan Tell 21 september, 2010, 10:29

   Tack för alla tips igen.
   Måste bara tillägga att det där “utan extra kostnad” bör förklaras; “Vad förbinder jag mig till? Enda villkoret för att få första fotograferingen utan extra kostnad är att ni kommer och gör en ettårsfotografering hos oss, finns från 1500:-“.

   Det är alltså inte gratis, utan som en slags bonus kan man väl säga. Så ingen känner sig lurad av vad de har läst här.

 • Anna Thorbjörnsson 8 november, 2010, 21:12

  Hej,
  Jag passar på att tipsa om mig själv ;)

  Min sida finns på AST Fotograf och min studio finns på Frejgatan 51. Jag fotograferar även bröllop och den hemsidan är Bröllopsfoto Stockholm

 • Fredrika Essgärde 16 december, 2010, 15:19

  Hej! :)
  Jag gör som Anna ovanför och tipsar om mig själv och min sambo. För tillfället är vi enbart hobbyfotografer, men vi önskar att så småningom starta upp vårat egna lilla företag.

  Hur som helst inriktar vi oss mestadels på barn och fotar barnen i sin hemmamiljö eller utomhus, för att få så naturliga bilder som möjligt.

  Kolla gärna in vår hemsida och blogg(där vi brinner för att lära ut foto till andra, dock ej uppdaterad på länge), http://www.chilimint.se

  Hälsningar Fredrika ^^

 • Nina 16 augusti, 2011, 10:07

  Hej!

  Jag måste tipsa er om en som är superduktig! Hon kommer dessutom hem till er, det är hennes företagsidé. Hon är billig oxå! Kan det bli bättre?

  mh Homephoto heter företaget! Hemsidan är: http://www.homephoto.se

 • Stefan Tell 22 augusti, 2011, 17:22

  Tack för tips, hoppas de är till någon hjälp för de som letar.

 • Anneli Nygårds 24 augusti, 2012, 13:53

  Jag arbetar som fotograf och fotar med glädje en hel del barn. Har studio i Vasastan och gillar att kombinera studioporträtten med utomhusbilder när vädret tillåter. Fasta priser. Medlem i SFF. Välkomna!

 • Janne 2 september, 2014, 22:36

  Riktigt bra Barnfotografer

 • Mira 4 november, 2014, 15:03

  Hej,

  Gör som ovan, jag tipsar om mig själv :). Se på min hemsida under “Lifestyle” (tryck på pilen längst till höger). http://www.miraakerman.com

 • Helena Karjalainen 18 januari, 2015, 22:12

  Hej, jag fotograferar barn med glädje i en fin studio i en sekelskiftsvåning i Gamla Stan. Min portfolio ser du på http://helenakarjalainen.se jag har kunder från Stockholm, Eskilstuna, Västerås och Örebro.

  Jag har egen kundtoalett och rum för amning eller ombyte.

 • Simon Photography 12 maj, 2016, 22:06

  Hej!
  Passar på att tipsa om mig själv. Jag är nyfödd, barn och familjefotograf och jobbar huvudsakligen i Stockholm och Uppsala. Nyföddfotograferingen sker hemma hos familjen och barnfotograferingen sker utomhus. Just nu har jag två erbjudande, passa på att boka medan det finns tider kvar.
  http://simonphotography.se/erbjudanden/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.