≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Fler bilder på muskelbilar

Röd Corvette Stingray i solnedgång. Nikon D700 + 24-70-objektiv

Nu börjar jag bli klar med retuschen på de muskelbilar jag fotograferade för rekondföretaget Turtle Professional och lämnar bilfotograferingen för ett tag. Men det var riktigt kul. Se tidigare bilder här…

Blå Pontiac Firebird. Nikon D700 + 24-70-objektiv

Den här typen av bilar lämpar sig väldigt bra att bli fotograferade med sina former och allt som bara blir bra på bild helt enkelt. Allt är väldigt tydligt och snyggt.

Dodge Challenger. Nikon D700 + 24-70-objektiv

Röd Hot Rod. Nikon D700 + 24-70-objektiv

Pontiac Firebird igen. Nikon D700 + 24-70-objektiv

Får återkomma om retuschen vid ett senare tillfälle, för nu när jag tittar på före och efter-bilderna är det verkligen tydligt hur man kan “måla” fram en mycket roligare bild än originalet utan att det för den skull behöver se allt för photoshoppat ut.

Förutom lite kurvor och sånt för att höja kontrasten och få lite stuns i färgerna har jag varit tvungen att ta bort lite allt möjligt i bakgrunden för att det inte ska se för stökigt ut, men bilarna har jag mest putsat på.

Mer om det senare som sagt. Sen har jag cirka 2-300 bilder jag kan slänga av lite olika skäl, så vad det hade kostat att göra ett projekt som detta med film vågar jag inte ens tänka på.

1 comment… add one
  • SebbeSula 15 augusti, 2009, 09:49

    Läckert, riktigt läckert :) En vacker dag ska jag ha en egen hotrod.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.