≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Bilfotografering på motorväg med jänkare

Fotografering av bil i fart på motorväg, denna gång en röd Corvette Stingray

Har precis varit ute och fotograferat en Dodge Challenger, en GTO, en Hot Rod, Pontiac Firebird samt en Corvette Stingray. I full fart på motorvägen mellan Stockholm och Arlanda.

Bilfotografering av en GTO på motorväg

Fast full fart var det iofs inte. Blir inte så bra bilder i full fart. Bättre att köra lite långsammare och ha längre slutartid, om det går. Vi blev omkörda av en arg långtradare faktiskt. Fast han kanske var mer arg för att vi tog upp flera filer, eller så gillade han bara inte sköna amerikanska muskelbilar.

Dodge Challenger fotograferad i fart på motorväg

Fotograferingen var på uppdrag av bilvårdsföretaget Turtle Professional som jag har arbetat med under ett par år, och då blir det lite olika bilfotograferingar då och då. Nu tog vi oss ut från tvätthallarna för att istället visa upp de välskötta och vaxade bilarna i deras naturliga miljö, en motorväg i solnedgången.

bilfotografering_corvette_stingray_sunset

Bilfotografering är inte lätt direkt, och jag är verkligen ingen expert även om jag har gjort lite olika plåtningar under årens lopp. Det jag har lärt mig är i alla fall att man får räkna med att slänga 90 % av bilderna man tar, minst.

Men de som blir kvar är oftast riktigt bra.

Visar bara upp några lätt fixade i Lightroom, nu återstår bara att göra ett ordentligt urval och sätta igång med den riktiga retuschen. Eftersom det handlar om lackbehandling, polering och sånt kommer fokus ligga på att få bilarnas ytskikt att se riktigt bra ut.

Kul med variation, även om det kanske inte var lika roligt att hänga ut från en bildörr på motorvägen. Har ingen rigg för kameran, så jag får vara min egen rigg istället. Men det gick ju bra.

3 comments… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.