≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

På fotouppdrag med Oral Care

På motorväg ut mot Saltsjöbaden i snöyran

De senaste åren jag har arbetat som fotograf har jag upplevt att det enklaste sättet att sälja in nya uppdrag är att göra det under ett pågående uppdrag. Oftast kan det räcka med att fråga “finns det något annat jag kan hjälpa till med?”.

Fotografering av ägarna till Oral Care för Dentalmagazinet

När jag fotograferade ett omslag för Dentalmagazinet innan jul 2008 där ägarna till tandvårdsföretaget Oral Care var modeller pratade vi lite om vad de sysslade med och vad jag sysslade med mellan bilderna. Och som det lätt blir när man träffar på folk som verkar bra människor så känns det knappt säljigt, bara som ett samtal. Men det var säkert ganska säljigt, för vi bestämde oss för att träffas igen för att se vad det kunde ge.

Och nu har jag precis påbörjat arbetet med att uppdatera deras bildbank och lite annat som jag kan hjälpa dem med. Den naturliga starten på detta projekt blev att få följa deras personal i deras dagliga verksamhet, i det här fallet blev det den uppsökande tandvård som de bedriver när tandläkare, tandsköterskor och tandhygienister åker ut till äldreboenden och liknande ställen istället för att de gamla ska behöva åka till en mottagning.

Tandläkare från Oral Care på uppsökande verksamhet

Bland det roligaste med yrket som fotograf tycker jag nog är att ofta få träffa på olika människor som ger en inblick i verksamheter som man kanske inte skulle veta så mycket om. Just tandvård kanske inte är en sådan, men oftast när man träffar på en tandläkare har man inte möjlighet att ställa alla frågor man har eftersom munnen är full av borrar och sånt.

Sen är det alltid kul när det ena leder till det andra. För det gör det rätt ofta om man orkar försöka lite.

0 comments… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.