≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

På besök hos Gransegel

Detaljbild från loftet på Gransegel, svenska segelmakare i Stockholm

Det är ganska lyxigt när en årligen återkommande seglats på en kompis trimaran (först en Dragonfly och senaste året en SeaOn för invigda) sent på hösten leder till intressanta uppdrag med sköna kunder.

Senaste lyckade exemplet på hur man som fotograf kan “sälja fotouppdrag via kompisar och semesterbilder” är nog när Niklas som äger trimaranen i fråga hade agerat säljare för mig utan att jag visste något om det. En vacker dag ringde han och berättade att han hade visat mina bilder jag tagit under vår årliga höstseglats för killarna på Gransegel (som han hade köpt segel av till trimaranen) och de hade gillat vad de såg.

Några veckor senare var jag ute i Nacka där de har sitt segelmakarloft (som det visst kallas) och fotograferade personal och segel. Och har såklart fått lära mig ordentligt mycket om hur man gör segel av rymdmaterial och limmar med ultraljudshammare.

Det visar att det aldrig skadar att lägga upp lite alla möjliga bilder i sin portfolio, kanske inte bara sånt man fotograferar mest för kunderna.

En vacker dag ser rätt person bilderna och man får ett kul uppdrag.

1 comment… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.