≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Använd Flickr som Twitter (iPhone)

iphone-flickr-app-radarHar du en iPhone och använder Flickr kan du ladda hem en iPhone-app från folket bakom webbtjänsten Radar som låter dig följa andras fotoflöden och andra kan följa dig.

Idén går i korthet ut på att du både kan markera de Flickr-kontakter du har för att följa deras bildflöde direkt i din iPhone och de kan göra samma sak med dig och dina bilder.

Kanske kan vara något om man är ute på resande fot, eller vill följa någon som är det. Eller om någon bevakar ett visst evenemang så man hela tiden får nya bilder som är tagna. Eller bara om man tycker att man har tid över för att överösas med bilder. Det kan ju bli lite som en live-sändning fast via mobilen och i stillbilder. Inte helt dumt.

Tjänsten fungerar även på lite andra modeller av mobilkameror, så det är inte enbart iPhone som får ha det roligt.

Det går ju såklart att göra motsvarande sak med Twitter, men det här känns lite mer integrerat och anpassat för just fotografering med kameramobiler. Plus att det hänger ihop med Flickr på ett smart sätt. Man behöver ju inte ha sina bilder på tusen olika ställen.

Ska bara hitta något vettigt att bevaka på det här sättet, eller komma på varför jag vill följa andra Flickr-användare såhär intenstivt. Idén är ju skön hursomhelst.

1 comment… add one
  • Camilla 13 mars, 2009, 10:13

    Tuff idé. Det fungerar fint om man hittat en seriös fotograf vars bilder man beundrar. Men att bevaka andra personer så pass känns aningen omotiverat. Det är nästan som “Vad ska personen ifråga tro egentligen?”

    Jag läste en artikel om att alla dagens ungdomar finns nu på Internet (dvs. De använder Internet minst en gång i veckan). Det är alltså inte särskilt svårt för stalkers idag att följa en utvald person. Det går att hitta kontaktuppgifter, vad de sysslar med om dagarna (Facebook) och vilka de umgås med. Konstigt att samhället är så öppet nu? Plötsligt har alla blivit som offentliga personer. Men det är kanske därför man klarar sig, då man bara är en i mängden.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.