≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Ibland är diskussionen mer än inlägget

Vissa personer som aktivt bloggar på nätet kan lyckas med konststycket att skapa en diskussion kring nästan vad som helst. Lite som i verkliga världen, den första som talar behöver inte alltid säga så mycket för att det ska bli en bra diskussion.

1+1=275

Sedan bloggarnas inträde på nätet har det blivit en vana för vissa att kommentera det som skrivs, och för andra att läsa det. Men, troligtvis skippar de flesta kommentarerna och missar en stor del av det som sägs.

På många ställen känns det inte som att kommentarerna tillför något vettigt innehåll, t ex som på IDG eller Resumé. Det är mest gnäll och samma saker som kommer upp, gång på gång. Speciellt hett och ointressant blir det när det debatteras piratjakt, operativsystem eller något annat som verkar vara det viktigaste i världen för många. Om man ska tro aktiviteten i kommentarsdelen.

Men på de ställen där kommentarerna är mindre kommentarer och mer genomtänkta repliker kan det vara det som gör att inlägget känns komplett. Då blir den subjektiva åsikten bemött och man får snabbt lite olika vinklar på frågan som tas upp, eller ämnet om det skulle vara ett sådant.

Inte mycket kommentarer här

Jag vet inte riktigt vad det är som gör att vissa skapar en diskussion eller åtminstone får folk att aktivt delta genom att kommentera inläggen, men här är det rätt tyst. Lite synd kan tyckas, såklart. Alltid roligt med respons, men det är inget jag strävar efter så värst hårt heller.

Tittar man på andra bloggar, oavsett ämne, kan man oftast urskilja om de ingår i ett slags virtuellt nätverk. Det brukar vara ungefär samma bloggare som kommenterar. Skulle de vara föremål för en maffiautredning hade de suttit som utskrifter på en pappvägg med streck dragna mellan sig.

Vill man bli en del av ett sådant nätverk är det bara att försöka komma med, en bra början är oftast att hålla sig till ett visst ämne och vara konsekvent, plus att man såklart ska delta aktivt i alla andra bloggar. Då lär det inte dröja så länge innan man får kommentarer.

Får se om jag kommer försöka mig på att ha en mer tydlig inriktning på den här bloggen 2009, men jag antar att det blir som min övriga verksamhet. Jag gillar att vara bred, så en smal nisch är inget för mig.

Tror jag.

.

0 comments… add one

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.