≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Hejdå Frilanslivet (.se)

Min blogg här på stefantell.se har utvecklats under många år, med små svängar hit och dit. Ett tag var det mest blandat, sen hittade jag någon slags linje och lade upp många inlägg med ljussättningsdiagram. Efter det har det blivit blandade säljtips och spret åt alla håll.

Någonstans på vägen kändes det som mycket handlade om frilanslivet, så som jag och många jobbar. Så varför inte bryta ut det och se om det kunde stå på egna ben?

FÖRTYDLIGANDE: denna blogg kommer fortsätta. Det är frilanslivet.se som det här gäller.

Men, då ville jag inte bara göra något med mina ord, utan försöka få fler i samma situation att tipsa och berätta om erfarenheter.

Väldigt få saker rullar själv

Jag gillar ju att skriva, som du kanske har märkt. Och jag är helt övertygad om att många andra gör det också, om de bara ger det lite tid och provar.

Idén 2016 med Frilanslivet.se var att bjuda in andra som kanske inte själva orkade eller ville driva egna bloggar i det ämnet, men som kanske kunde tänka sig att bidra med något litet. Då och då.

Gissningsvis har jag varit i kontakt med någonstans kring 100 personer som alla frilansar på något sätt, men det blev inte så mycket av det. Några nappade och skrev glatt, andra intervjuade jag lite snabbt och fick till ett inlägg den vägen.

Tyvärr blev det inte ett självspelande piano som jag hade hoppats, och efter två nystartsförsök ger jag upp.

Det jag lär mig, återigen, av projekt som detta, är att det inte bara krävs en idé. Inte heller bara tid. Eller genomförande. Eller nätverkande. Utan allt samtidigt hela tiden.

Förhoppningsvis har det lockat några att blogga, och det kan vara bra nog i sig. Annars var det kul så länge det varade.

Domänen är i alla fall uppsagd, så vill du ta upp facklan är den ledig snart. Hör gärna av dig om du vill göra något, jag kanske kan bidra med något framöver?

Tack till er som bidrog och ni som läste.

2 comments… add one
 • Niclas Fasth 8 september, 2017, 10:55

  Synd, men förståeligt. Jag har klurat på vad jag skulle kunna skriva några gånger, och har börjat på ett par utkast vid några tillfällen också, men sen har något annat dykt upp, och det har runnit ut i sanden.

  • Fotograf Stefan Tell 8 september, 2017, 12:26

   Förstår helt, jag har en app i telefonen med snart 500 bra rubriker och uppslag till blogginlägg. Ibland hittar jag tid och energi att göra något av dem. Men för det mesta kommer annat emellan.

   Du har ju i alla fall fått fart på din blogg, det är ju grymt bra.

Leave a Comment