≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Enkelt inomhusporträtt med Ice Light

porträtt-kundtidning-ice-light-inomhus

I vintras fotograferade jag ett event en tidig morgon inne i Stockholm. Själva evenemanget var inte något att skriva om på den här bloggen, mest lite bilder på folk som minglar och några andra som stod på en scen och presenterade en rapport.

Men, i uppdraget ingick även att ta några specifika porträtt på herren ovan, och då var det lika bra att ta med sig utrustning så jag kunde klara av det snabbt mitt i själva fotograferingen.

bts-ice-light-porträtt-inomhus-vid-fönster

Jag kunde ha tagit med mig en Profoto B1, men av någon anledning tyckte jag det kändes lämpligt med en ljusstav och ett stativ. Utomhus dagtid upplevs den ganska svag, men inomhus och speciellt såhär, med glasrutor i bakgrunden är den väldigt bra eftersom man ser direkt i kameran hur ljuset faller och vad reflektionerna hamnar. WYSIWYG helt enkelt.

Nu när Ice Light 2 snart ska börja säljas kan jag tänka mig att den blir mer användbar med högre ljusstyrka och utbytbart batteri, men med version ett håller jag mig gärna där det inte finns så mycket annat ljus.

Anledningen till att jag placerade dagens modell vid fönstret var för att jag inte hade med mig några färgfilter och ljuset från takarmaturerna i lokalen vad väldigt gulaktigt. Jag provade efter de här porträtten var klara för att få med lite folk i bakgrunden, men allt blev mest en gulorange smet.

Hursomhelst, eller återigen, för porträtt där man kan placera Ice Light nära och det inte är så starkt befintligt ljus tycker jag den är användbar, men nu när jag ägt min i snart ett år, eller något i den stilen, tycker jag nog inte den är bland de ljuskällor jag använder mest.

Funderar du på att köpa en skulle jag rekommendera att vänta in version två, eller kanske prova med en billigare kopia alternativt en LED-panel som har separata batterier och ger ungefär samma ljus för halva kostnaden, de väger inte så mycket de heller.

Men enkel är den att jobba med.