≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Hundtandborsten, fotoreportage

hundtandborsten-handske-test-reportage-veterinärmagazinet

Som fotograf hamnar man lätt på ställen man aldrig hade hamnat på om man inte varit fotograf. T ex hemma hos en uppfinnare som kommit på ett smidigt och smart sätt att borsta tänderna på hundar. Med en handske. Inte helt olik den typen av handskar man skrubbar potatisar eller ryggen med. Fast för hundar. Och tänder.

Jag har inte hund, men kan definitivt förstå att det kan vara svårt att använda en vanlig tandborste på dem. Däremot har jag tre barn som alla gillar att borsta tänderna, eller kanske snarare bita ihop när man som minst behöver det. Då vore en handske smidigare ibland, bara de inte biter för hårt dvs.

hundtandborstning-handske-artikel

Mitt uppdrag från branschtidningen VeterinärMagazinet var att besöka Annette som uppfunnit handsken, eller tandborsten, för att fotografera lite bra bilder till den artikel som finns i senaste numret.

annette-svedlind-hundtandborsten-uppfinnare

Jag fick ett par demonstrationer som jag kunde fotografera, inomhus och utomhus, uppenbarligen tyckte hennes hund väldigt mycket om att få tänderna borstade. Sen sprang den omkring i trädgården med handsken/tandborsten i munnen resten av tiden.

Inomhus använde jag min Ice Light för att få lite bättre ljus i bilderna, betydligt snabbare och smidigare än blixt i sådana sammanhang och även som upplättning på porträttet utomhus så det mulna vädret inte gjorde allt så trist. Precis när jag skulle åka tittade solen fram, lite väl sent tyvärr.

hund-med-handske-hundtandborsten

För dig som har hund och inte provat Hundtandborsten tycker jag du ska göra det, jag har inte några bättre skäl än att det är en så smart sak. Kolla på deras webb för återförsäljare och mer information.