≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Ta alltid med ett paraply

Isol med paraply under intervju 2013. Pressbild: fotograf Stefan Tell

Det här ett typiskt ”note to self”-inlägg, grejer som är bra att komma ihåg och gör arbetet lättare ibland. T ex när det regnar, som det gör lite när man minst vill det i Sverige, dvs rätt ofta.

Jag brukar klä mig så jag klarar mig, har en regntät vindjacka som knappt tar någon plats i fotoväskan för det mesta, fotoväskan själv har inbyggt regnskydd som fungerar bra och kamerorna är jag inte så orolig för.

Isol, pressbild med paraply i svartvitt. Fotograf Stefan Tell

Den man ska fotografera däremot kan lätt bli avskräckt när det börjar regna, de kanske har fixat håret eller inte vill bli blöta helt enkelt. Då är det smart att ha med sig ett paraply man kan låna ut. Kan ju bli fint på bild också.

Isol med orange paraply på Skeppsholmen. Fotograf Stefan Tell

Alla bilderna är på vinnarne av Astrid Lindgrens Minnespris 2013, när jag fotograferade pressbilder på Isol åt ALMA på Skeppsholmen nyligen. Eftersom alla väderappar jag har i min telefon tyckte det skulle regna tog jag med två paraplyer, hon fick behålla ett för säkerhets skull.

Nu regnade det inte så farligt mycket, men tillräckligt för att motivera oss att ta några bilder med paraplyer som rekvisita. Kanske inget man måste göra på alla fotograferingar, men alltid något som livar upp. Om det känns hyfsat naturligt.

Just de här bilderna är ju lite fusk eftersom det inte ens är det ihopfällbara lilla paraplyet som är med på bild. Jag tror ni fattar principen, man köper sig lite möjligheter att fotografera utomhus även om det regnar genom att alltid ha med ett. Annars kanske modellen inte vill gå ut, och det kan ju vara synd.

Comments on this entry are closed.