≡ Meny
Fotograf Stefan Tell

Säljer av begagnade kameror och objektiv

En kamera som inte används eller ett objektiv som samlar damm känns till slut bara trist att spara på, så nu har jag äntligen tagit mig lite tid att gå igenom skåpen för att se vad jag verkligen använder och vad jag borde sälja av.

Kamerahus Nikon D2x (Såld)

Fantastisk kamera som har tjänat mig väl under flera år, men nu var det länge sedan den kom till användning. Fortfarande ett otroligt robust och proffsigt kamerahus, men efter att helt och hållet gått över till fullformat och D700 har den knappt ens behövts som reservhus. Vilket är lite sorgligt.

Sålde denna till en kompis för ett ännu lägre pris, det är väl därför det kallas kompispris. Har för mig att jag betalde runt 45.000 för huset när den var ny, men den har använts flitigt och helt klart givit pengarna tillbaka med råge. Fast sett ur ett värdeminskningsperspektiv är det rätt galet, det är ju fortfarande en grymt bra kamera. Men, utvecklingen går ju framåt rätt fort.

Pris: 7.500 kr

Kamerahus Fujifilm FinePix S5 Pro (Såld)

Denna kamera köpte jag för några år sedan efter att ha haft goda erfarenheter av både Fuji S1 och S2. Mest använd som reservkamera på större uppdrag. I princip samma kamera som Nikon D200 fast med en annan sensor som ska ha bättre dynamiskts omgång och bättre färger. Kan tyvärr inte säga mer än att den tar riktigt bra bilder men är aningens långsam på att spara ner dem på minneskortet.

Såldes till en kille på Fotosidan som verkar ha fastnat för Fuji-kameror, och nu var det ett tag sedan de kom ut med något nytt i denna klass, så han tyckte det fanns en poäng med att köpa en extra när det dök upp en. Rätt skönt att sälja till någon som verkligen kommer uppskatta den, risken är väl annars att just grejen med att den inte är så fasligt snabb kan bli en besvikelse.

Men men, slutet gott allting gott. Börjar låta som en gammal man som säljer sina favoritbilar känner jag. Tror jag betalade kring 16.000 när den var ny och den har använts tillräckligt för att det inte ska kännas som bortkastade pengar, men mest som reservkamera eller privat (lite mindra att släpa på jämfört med t ex D2x).

Pris: 4.500 kr

Nikon AF-S 70-300/4,5-5,6 G VR IF-ED (Såld)

Modern telezoom som jag aldrig riktigt började använda. Inte dålig men inte för mig upenbarligen. Med kartong och allt som följde med från affären.

Inte så mycket att säga om denna, en kille via Fotosidan köpte denna och skulle ha främst till en resa han skulle iväg på. Kul att det kommer till användning. Av någon anledning var det detta objektiv som flest hörde av sig om, jag hade nog inte trott det. Nypris är någonstans kring 6.000 och med tanke på hur oanvänd den var var det ett bra köp.

Pris: 3.500 kr

Nikon AF-S DX 17-55/2,8 G ED (Såld)

Otroligt bra normalzoom till DX-kameror, använd mycket men i gott skick. Levereras utan kartong men med motljusskydd.

Pris: 7.000 kr

Nikon AF-S DX 12-24 f/4G IF-ED (Såld)

Rejäl vidvinkelzoom för DX-kameror, inte så välanvänd. Levereras med motljusskydd och polfilter.

Såldes även denna via Fotosidan, en ung kille i Uppsala som kom förbi. Objektivet ska få resa till Malaysia snart, så det blir säkert bra. Minns inte vad jag betalade för detta, men det här är nog det objektiv som jag nog hade kunnat hoppa över egentligen. Har inte använts mycket alls, men jag köpte det när jag plåtade lite åt ett företag som byggde vindsvåningar så då var det relevant att ha ett bra vidvinkelobjektiv.

Pris: 5.000 kr


Skriv en kommentar om ni har några frågor eller hör av er om ni är intresserade. Roligare att de kommer till användning än att de fortsätter att samla damm hos mig. Sen finns det såklart nya saker att lägga pengarna på…

2 comments… add one
 • M A D E B Y M E - F O T O 18 oktober, 2009, 10:30

  Hade jag har pengar så hade jag varit intresserad, men precis köpt mig Nikon D300s så nu är jag pank :(

 • Niclas Rhodin 20 oktober, 2009, 14:29

  Riktigt trevligt objektiv jag fick med mig från din lägenhet!
  12-24’n kommer få jobba på nere i Malaysa på fredag.

  Jag hör av mig så får du se på lite bilder från resan!

  / Niclas

Leave a Comment