≡ Meny

Fotograf Stefan Tell

Och vinnaren av en D800 är…

Det här var inte lätt. Att utse en vinnare bland nästan 100 tävlingsbidrag har tagit sin lilla tid, men nu har jag äntligen valt ett namn. Hade jag fler priser skulle det vara rätt enkelt att skriva en längre lista, men nu var det bara ett förstapris.

Läs hela inlägget…

Profoto A1 – test och recension

Profoto-A1-kamerablixt-batteridriven-test-recension-Fotograf-Stefan-Tell-frilans-Stockholm

Profoto A1 är senaste blixten från Profoto. Enklaste sättet att beskriva den är att kalla det för en speedlight. Fast inte bara som en vanlig kamerablixt, utan en som passar in i Profotos universum.

Det är också en fjärrkontroll/radiosändare (som deras ”Air Remote TTL”, men inbyggt i en blixt man kan ha på kameran).

Jag har fått låna två A1 från Profoto, och här tänkte jag mest gå igenom hur den ser ut, lite snabbt gå igenom funktionerna och sånt. Vänta er tyvärr ingen opartiskt kritiskt granskande recension, den här produkten har jag väntat väldigt länge på.

Läs hela inlägget…

Hejdå Frilanslivet (.se)

Min blogg här på stefantell.se har utvecklats under många år, med små svängar hit och dit. Ett tag var det mest blandat, sen hittade jag någon slags linje och lade upp många inlägg med ljussättningsdiagram. Efter det har det blivit blandade säljtips och spret åt alla håll.

Någonstans på vägen kändes det som mycket handlade om frilanslivet, så som jag och många jobbar. Så varför inte bryta ut det och se om det kunde stå på egna ben?

FÖRTYDLIGANDE: denna blogg kommer fortsätta. Det är frilanslivet.se som det här gäller.

Men, då ville jag inte bara göra något med mina ord, utan försöka få fler i samma situation att tipsa och berätta om erfarenheter.

Läs hela inlägget…

Tävling: vinn min gamla Nikon D800

Tävling på bloggen, vinn min gamla Nikon D800. Fotograf Stefan Tell

Tävlingen är avslutad och avgjord, här är vinnaren.

Vill du vinna en relativt lite använd Nikon D800, en systemkamera med fullformatssensor och jättemånga pixlar? Då kan du tävla på min blogg och hoppas du blir den glada vinnaren.

Jag tänkte att det här ska bli en tävling med tävlingsbidrag som man kan göra något matnyttigt av senare. Tema för tävlingen är ”misstag”. Och ”lärdomar”. Typ så.

Läs hela inlägget…

Norstedts Live 2017, fotografering på event

Norstedts-Live-2017_Ebba-Witt-Brattstrom

Norstedts har haft sitt första evenemang de kallar för Norstedts Live 2017 där de bjuder in gäster för att lyssna på författare och andra från bokbranschen. Detta event arrangerades en skön sensommarkväll på Riddarholmen, inne på deras gård.

Jag var anlitad att fotografera evenemanget så de kunde använde bilderna på nätet och i andra kanaler. Som tur var ville vädret hjälpa till och det blev ett väldigt intressant och lättjobbat uppdrag.

Läs hela inlägget…