≡ Meny

Fotograf Stefan Tell, Stockholm

Hanna-Elmquist_pressbild-fotograf_Stefan-Tell_ansiktsporträtt-headshot

När jag fotograferade jazzsångerskan Hanna Elmquist senast för lite nya pressbilder såg vi till att få variation i porträtten. Ibland kan det krävas lite mer arbete för att få till det, och ibland räcker det med att dra för en svart gardin av Molton-tyg.

Förutom byte av tröja är allt i princip exakt samma som tidigare bild av henne, tittar jag på blänket i ögonen ser det ut som att jag har flyttat huvudljuset (en Profoto Giant 180) aningens till vänster, men i övrigt är det samma ljussättning.

Byta bakgrund kan vara enkelt…

instagram-dubbla-konton

Nu har ”äntligen” Instagram gjort det enkelt att ha flera konton, så det är dags för fotograf Stefan Tell att ta över vissa sysslor från den rätt splittrade Stefan Tell som postat allt möjligt.

Vill du följa båda mina onlinepersonligheter får du mer än gärna göra det, men vill du undvika vissa saker går det också bra.

Personen Stefan Tell på Instagram (barn, tinad mat etc)

Fotografen Stefan Tell på Instagram (BTS, porträtt, jobb etc)

Sen var inlägget slut.

Hanna-Elmquist_jazzsångerska_Stefan-Tell_pressbild

Hanna Elmquist är en svensk jazzsångerska som hörde av sig till mig för nya pressbilder, efter en snabb googling såg jag att det redan fanns en massa fina porträtt, men när har det någonsin skadat med fler?

Huvudsakligen fotograferade vi i fotostudion, där vi ändrade ljussättningen en massa gånger för bra variation, här är en av mina många favoriter som sedan till slut retuscherades till Hanna.

Tre blixtar och felaktig vitbalans…

44

Nu har jag fyllt 44.

En ganska obegriplig ålder faktiskt, men som fotograf är det en helt ok bransch att bli äldre i, tycker jag. Man blir lite bättre hela tiden på diverse saker, lär sig mer om sig själv och hur man funkar, vad man gillar, hur man vill arbeta etc.

Att samtidigt vara småbarnsförälder (jag har ju även tvillingkortet att dra fram om det behövs) gör att det alltid finns något att prata om, eller skylla på om man inte ser ut som en ungdom längre.

Mest fördelar faktiskt…

ny-webbtjanst-hitta-bra-ljussättning-för-porträtt-enkelt-blogg-diagram. Fotograf Stefan Tell

En stor blogg om porträtt och ljussättning är kul, men det är inte lätt att hitta det man söker efter ibland. Oavsett hur mycket jag sätter etiketter/taggar på inläggen eller har försökt att skapa relevanta kategorier (som tyvärr alltid överlappar varandra för mycket) var det dags för ett generalgrepp på det hela.

Lösningen blev en ny WordPress-blogg som kommer uppdateras bredvid min vanliga blogg, den du läser nu. Idén är att låta besökare som du hitta blogginlägg om hur jag har gått tillväga vid olika fotograferingar, ibland med ”behind the scenes” och ibland med ljussättningsdiagram.

Kolla och säg vad du tycker, tack.