≡ Meny

Fotograf Stefan Tell

arrangerad-bild-bank-personaltidning-ljussattning-kundtidning-fotograf-Stockholm-Profoto-A1-B1

Fotografera bilder till personaltidningar och kundtidningar innebär oftast att arbeta med glada och vanliga människor. Och i lokaler som är som de är. Ibland kan man få bestämma själv, men mycket ska vara på arbetsplatsen och kännas relativt naturligt.

Det kan vara lite svårt att kombinera dessa önskemål men det går oftast att lösa med några blixtar och god samarbetsvilja.

Ljusare kontor med blixtar…

Återvinn dina gamla metoder

Att lära sig nya sätt att arbeta som fotograf är oundvikligt. Ibland kommer jag på nya metoder för att jag har hittat en ny lösning på ett specifikt problem. Och ibland är det ny utrustning och ny teknik som förändrar hur jag arbetar.

Men, det behöver inte betyda att mitt arbetssätt för några år sedan var helt fel och gammalt, många gånger har jag bara glömt att jag gjorde på ett visst sätt. Att plocka upp gamla trick från förr är oftast en bra idé. Och roligt.

Titta i backspegeln och lär dig något…

Recensera mig, tack!

Hej,

jag tror hårt på att dela med sig av erfarenheter av saker. Det brukar hjälpa andra i deras sökande efter information.

Har du en eller två minuter över skulle jag bli överlycklig om du vill skriva en recension av mig som fotograf eller kanske innehållet i min blogg på t ex Google eller Facebook.

Här är en länk direkt till Google, klicka sedan på den grå knappen i rutan till höger där det står ”Skriv en recension”. Vill du hellre göra det på Facebook, klicka här.

Tack så mycket på förhand.

Filippa-Odevall_och_Karin-Hedman_forfattarportratt_Bonnier_skolyoga

Författarporträtt i miljö är alltid roligt att fotografera, men samtidigt lite klurigt. I studion har jag kontroll över det mesta, men i en större lokal får man ha lite tur med vädret.

Exakt så var det när jag fotograferade pressbilder för Bonnier Carlsen av Filippa Odevall och Karin Hedman. De har gjort en bok om yoga tillsammans och för att ha lite mer utrymme hyrde jag takvåningen på Färgfabriken i Stockholm.

Lokalen är fantastisk på alla sätt (det var även där jag gifte mig för några år sedan, så jag är lite partisk). Men takfönstren är inte till mycket hjälp om inte solen finns där. Som tur var var den på vår sida.

Läs hela inlägget…

portratt-tva-blixtar-hemmastudio-Manfrotto-Nano-Profoto-A1-ringblixt-DIY-adapter

Ringblixt till porträtt tycker jag är ett bra sätt att kontrollera detaljerna i skuggorna på ett smidigt sätt. Det blir också roligt blänk i ögonen man får på köpet. Men man behöver inte dra fram den stora ringblixten varje gång, en ringblixtadapter funkar oftast bra.

Under julen fick jag barnen att agera testmodeller när jag skulle se vad man kan göra i ett litet rum med bara två Profoto A1. Hittills har jag mest använt mina A1:or till enklare sysslor som kantljus och sånt. Men en av anledningarna jag köpte dem var för att kunna klara av enklare porträtt på plats utan att släpa på för mycket utrustning.

Läs hela inlägget…