≡ Meny

Fotograf Stefan Tell

Utomhusfotografering med vattenslang och en blixt plus Zoom-reflektor. Fotograf Stefan Tell

Vissa fotoidéer kan ligga och skramla hur länge som helst, t ex denna som jag tänkt på varje gång jag tvättat bilen eller vattnat på tomten. Jag står där med vattenslangen och tittar beundrande på de fina vattendropparna och hur de bildar mönster.

Nu blev det äntligen jättevarmt och då vi både behövde vattna och svalka barnen tog jag fram enklast möjliga ljussättning för att jag skulle hinna göra något innan chansen var förbi.

En blixt, en vattenslang och några försök…

semesterbilder_2016_004

Semesterbilder har nog aldrig varit min starka sida. Men jag börjar nog bättra mig, och har inga direkta ursäkter kvar längre för att de inte ska bli bra? När barnen var pyttesmå, speciellt de två som är lika stora/små hade jag sällan händerna fria, så att säga.

Men, det är inte vad jag ska skriva om denna gång. Istället kom jag på en briljant idé, och det är att titta på mina semesterbilder för att kanske lära mig lite om vad jag gillar som betraktare och om det stämmer överens med vad jag levererat som fotograf?

Lång text och kort slutsats…

Studioporträtt av Maggan Hägglund, författare. Pressbild för Bonnier. Fotograf Stefan Tell

Margareta Hägglund är en författare jag nyligen fotograferade författarporträtt i min fotostudio av, för Bonniers. Kanske en av de mest fotovana personer jag har haft där, och minst lika trevlig.

För att ta relativt enkla studioporträtt hade jag krånglat till det extra mycket denna gång. Det var inte många kvadratcentimeter vi hade att röra oss på i studion.

Ljussättning, variation och mer…

slutet-pa-freemium-modellen-eller-dags-for-nya-varianter

Gratis innehåll och funktion med appar, tjänster på nätet och sånt har växt och blivit otroligt populärt senaste åren. Det är nästan som om det bara fanns det sättet att göra affärer på.

Men efter att ha sett lite exempel på förändring i den riktningen, eller snarare flera olika riktningar, känns det som att ”Freemium”-modellen där man försöker locka in kunder med något gratis (som ofta är tillräckligt bra för de flesta) börjar luckras upp.

Finns det bara ett sätt att ta betalt?

fore-efter-bild-portratt-aker-profoto-b2-deep-umbrella-en-blixt-barn-gruppbild

Midsommar var en skön men gråmulen historia där himlen kändes som den var målad med en väldigt oinspirerad pensel, bland det svårare jag vet att få bra. Eller kul i alla fall.

Utan blixt och ganska hårdhänt redigering i Photoshop eller Lightroom blir det lätt mörkt och dystert, då får man alltså ta med en blixt, och redigera lite hårdhänt.

Från platt till lite roligare bild…