≡ Meny

Fotograf Stefan Tell

Färre distraktioner 2018

De senaste åren har jag försökt bli bättre på lite olika saker. Vissa grejer för att kompensera mina inneboende brister men mycket som jag helt enkelt blir mer nöjd av.

Senaste året har jag reducerat saker som populärt kan kallas ”tidstjuvar”, och där finns några väldigt enkla medel man kan ta till. Lite på samma sätt som alla dessa prenumerationer på tjänster lätt kan urholka min ekonomi kan distraktionerna urholka min tid.

Ta bort allt som stjäl tid i onödan…

Illustratören Lisen Adbåge och författaren Sara Ohlsson har gjort en barnbok ihop på Lilla Piratförlaget, ”Frallan är bäst” heter den.

Jag fick uppdraget att fotografera författarporträtt av duon, eller ska man kanske säga pressbilder för att inte låsa in sig? Hursomhelst bokade vi en dag då de skulle vara på förlaget, och jag tog med lite blixtar och kameror.

Läs hela inlägget…

Följ mig på Instagram, tack!

Vad ger man till en porträttfotograf som redan har i princip allt? En följare till på Instagram såklart!

Här finns jag: Fotograf Stefan Tell på Instagram.

Vill du att jag följer dig? Skriv en kommentar här eller på Instagram så klickar jag glatt på din länk.

God jul.

BTS-ljussattning-i-Dan-Winters-stil-beautydish-softbox-octa-gravity-backdrops

Att försöka kopiera någon annan fotografs stil och/eller ljussättning är ett otroligt bra sätt att lära sig. Och även tvinga sig prova något nytt. Och även klura ut vad det är som gör att just en viss ljussättning blir på ett visst sätt.

Dan Winters är nog en av de jag inspireras av mest när det kommer till ljussättning för studioporträtt. Han är bra utomhus också, men just det ljus han har i många porträtt ligger helt i linje med min smak.

När jag tidigare i år skulle fotografera författaren Jens Hansegård tyckte jag att den stilen skulle passa några av författarporträtten. Inte kopiera rakt av och ha på alla, men något liknande i alla fall.

Läs hela inlägget…

Spionera på dina kunder

Rubriken kunde ha varit ”håll koll på vilka bilder dina kunder använder” eller ”följ dina kunder på nätet för att upptäcka deras bildbehov”, men i jämförelse är ju min roligare.

Hursomhelst så är det i alla fall en rätt bra säljteknik, om man får kalla det så? Det är ju oftast på nätet bilderna hamnar, och ju mer kunder använder sociala medier, desto större kommer troligtvis deras behov av en bra bildbank vara.

Då avslöjas det rätt fort om det bara finns en bra bild på VD:n, eller kanske bara en fin bild på produkten de vill marknadsföra.

Läs hela inlägget…