≡ Meny

Fotograf Stefan Tell

testbild-porträtt-studsat-ljus-mot-fasad-som-huvudljus

Ibland blir testbilderna mer kreativa än de man faktiskt hade planerat. Speciellt när man arbetar ute i miljö och upptäcker saker när man bara testar ljuset.

Ett sånt ljus som varierar hela tiden, från en centimeter hit eller dit, till vinkeln på huvudet, är ljus som studsar på fönster och fasader. Kanske inget man kan planera för så mycket, men det är kul när allt sammanfaller och blir bra.

[click to continue…]

1_ide-konceptskiss-profoto-b2-mini-liten-batteriblixt

I mitt yrke som fotograf släpar jag rätt ofta på en massa utrustning, för länge sedan var det Profoto Compact-blixtar (med sladd), sen uppgraderade jag till Profoto D1 (med sladd) och kompletterade med en AcuteB 600R (med batteri, men också sladd).

Sen kom äntligen Profoto B1 som har förenklat mitt jobb så fantastiskt mycket och gjort att jag enkelt kan göra jobb som hade varit krångligare, krävt hyrutrustning eller jag tvingats tacka nej till. Och så Profoto B2 som är en skön variant på samma tema.

Men jag skulle vilja komplettera med något ännu lite mindre, som en stor Speedlight fast den funkar med Profotos Air-system.

Som en Speedlight med Air…

Hej,

jag är alltid intresserad av vilka inlägg som du som läsare gillar bäst, och kanske vad du vill se mer av i framtiden. Har du en minut över får du gärna svara på några enkla frågor som kan hjälpa mig att göra en bättre blogg.

https://www.surveymonkey.com/s/WBSGLRH

Tack på förhand.

bröllopsfotografering-on-location-brudpar-en-blixt-profoto-b1-beautydish-utomhus

I vanliga fall fotograferar jag inte bröllop men när några goda vänner nämnde att de skulle gifta sig erbjöd jag mig att ställa upp för några klassiska bröllopsporträtt (eller vad man ska kalla det) och dokumentera ceremonin som de höll hemma i trädgården.

Som vanligt tog jag med mig mer utrustning än jag faktiskt använde, hade planer på att variera mellan ett 24-70mm, 85mm och 50mm, men det blev bara normalzoomen för allt.

Däremot blev det lagom med en batteriblixt när vi gick ner till en brygga vid Mälaren, ett rejält stativ (Manfrotto 420B såklart), en Profoto B1 och en vit beautydish. Plus ett fantastiskt väder, men det var inte min förtjänst.

En blixt och en beautydish räckte…

Tips för att sälja mer som fotograf i Stockholm till företag. Fotograf Stefan Tell

Jobbar man som frilansfotograf är man oftast också egenföretagare och då behöver man vara en massa saker samtidigt, t ex säljare. Men att sälja är inte alltid det lättaste, det som däremot är lite lättare är att skapa merförsäljning, dvs sälja lite mer av allt.

Jag sparar strategi för nyförsäljning mot okända och nya kunder till ett annat inlägg, det här är några tekniker som har fungerat bra för mig som kan göra att ett litet jobb blir lite större.

Läs om säljtipsen som funkat för mig här…