≡ Meny

Fotograf Stefan Tell

jultävling-vinn-ringblixtadapter-Orbis-speedlight

Nu är det snart jul, och för att hjälpa till med julstämningen lite (eftersom vädret inte gör det alls) tänkte jag ha en enkel tävling och dela ut min ringblixtadapter från Orbis till en lycklig vinnare. Den är knappt använd och vill säkert hellre vara hos någon som gör fina bilder med den än att ligga i min låda och samla damm.

Först lite mer text, sen får du tävla…

ide-lightroom-adobe-färgmarkera-mappar-arbetsflöde

Adobe Lightroom är nog det program som jag ägnar mest tid åt i mitt arbetsflöde, troligtvis mer än Photoshop om man räknar på alla timmar det tar att sortera, rensa, märka, namnge, snabbredigera, justera och ibland leverera från.

Det finns en massa smarta funktioner för att märka upp bildfilerna för att prioritera vissa eller färgmarkera dem för att sortera och göra små samlingar. Sen finns snabbsamlingar och smarta samlingar, men en sak tycker jag saknas.

Ett ännu smidigare arbetsflöde…

1000 tack!

facebook-sida-fotograf-1000-gilla-markeringar

Äntligen har jag nått ett mål jag inte vet vad jag ska göra med, eller varför det egentligen betyder något. Men 1000 är en rejäl siffra som är kul, och nu har jag äntligen lyckats locka (eller tjata till mig) att tusen personer klickat på Gilla på min svenska Facebook-sida. Eller rättare sagt, det är 1009 stycken när jag skriver detta, och kanske ännu fler i morgon?

Mer text och stora tal här…

VeterinärMagazinet, Patricio-Rivera_Södra-Djursjukhuset_2014

Av någon lustig anledning hamnar jag ofta i små utrymmen när jag ska fotografera porträtt, ibland för att det regnar utomhus och jag inte vill göra min modell genomblöt, och ibland för att det är där den finaste bakgrunden finns.

I höstas fotograferade jag en veterinär vid namn Patricio Rivera som arbetar på Södra Djursjukhuset för VeterinärMagazinet. Det var till en artikel om hur han arbetar men han skulle även få pryda omslaget så det krävdes något annat där än en vanlig reportagebild från de undersökningar jag var med på.

Två blixtar och lågt i tak…

animation-effekt-rök-studio-ljussättning

När jag använde mig av rökmaskin för några bandporträtt senast i studion blev jag fascinerad av att se hur otroligt mycket den där röken som snabbt övergår till ett dis påverkade ljuset på modellen.

Här är inlägget om porträtt med rökmaskin.

De två bilderna som visar det mest tydligt gjorde jag till en enkel GIF-animation bara för att visa hur stor skillnad det är när röken kommer mellan ljuskällan som i detta fall var en Profoto D1 med en beautydish, och mannen med skägg.

[click to continue…]