≡ Meny

Fotograf Stefan Tell

Fotografera till artiklar i olika tidningar gör jag löpande, och ofta kan det bli sköna bilder om man sitter med under intervjun. Jag gillar att göra själva intervjun till bild också, om det passar.

Hittills har det funkat bra, och kräver inte så mycket utrustning. En extern blixt och ett paraply kan bli alldeles lagom. Då belamrar man inte heller rummet så mycket, vilket kan begränsa de användbara vinklarna annars. Bra för ryggen också.

[click to continue…]

Jag har fotograferat verksamhetsbilder åt CityAkuten under ett par år, allt från tandläkare till sjuksköterskor och patienter. Det handlar alltid om enkla porträtt mitt i verksamheten, och när jag skulle fotografera från deras rehab vid Hötorget blev det ungefär samma upplägg.

För att kunna jobba snabbt och smidigt brukar jag sällan ta med fler än två blixtar, då är man fortfarande hyfsat mobil. I det här fallet använde jag bara en ljusformare (stort paraply) på en av dem.

Två blixtar och svett…

Evolva eller levla upp?

Nu när 2016 snart är slut kan det finnas en poäng att fundera en stund på hur man vill att 2017 ska bli. Det är ju lite det fina med att vara egenföretagare, att man faktiskt kan påverka hur det går.

Modern och ungdomlig som jag är tänkte jag använda en fräsch metafor baserat på Pokémon Go, så att även de yngsta läsarna hänger med. Det skadar aldrig att hänga med i trender.

Grejen är ju, att i spel som Pokémon Go och många andra, och i företagande, har man begränsat med resurser. Frågan är vad man ska göra med dem, hur ska man fördela dem?

Lång text om jobbiga val…

Nyligen fotograferade jag nya författarporträtt av Görel Cavalli-Björkman för Albert Bonniers förlag hemma i hennes lägenhet. Vädret utanför var inte så mycket att hurra för, så vi stannade inne.

Som vanligt hade jag med mig det som numera nästan har blivit min standardutrustning för porträtt på plats, dvs två Profoto B1, några olika storlekar på paraplyer samt en ihopfällbar beautydish.

Blandade porträtt inomhus…

blogg-fri-nyttjanderatt-rattigheter-fotograf

Det har varit många som frågat vilken användningsrätt jag som fotograf brukar inkludera i mina leveranser av bilder till kunder.

Svaret har varit detsamma sedan många år tillbaka, och det är att jag låter mina kunder använda bilderna fritt utan några begränsningar i vare sig tid eller media. Det ingår i priset.

Enda förbehållet är att de inte får sälja bilderna vidare utan mitt medgivande. Det hade ju varit lite fånigt annars.

Varför inte begränsade rättigheter?